Besparen op haarverzorging en haarsnitten

Meisje met lange haren
Foto: Depositphotos
Hoe besparen op haarsnitten en haarverzorging
 
Besparen op haarsnitten en haarverzorging is makkelijk en steeds een geweldige manier om geld te hebben voor andere zaken, zelfs in voorspoedige economische tijden. In dit artikel vindt u enkele ideetjes en tips over hoe u het beste kunt maken van uw schoonheidsbudget zonder uw goede looks en de kwaliteit van uw verzorging op te geven.
 
Kies voor een kapsel met weinig onderhoud
 
De beste manier om te besparen op haarsnitten is een kapsel kiezen dat niet om de drie of zes weken hoeft bijgeknipt te worden. Veel korte kapsels en snitten met erg duidelijke, rechte lijnen, zoals bobsnitten op één lengte, verliezen al snel hun vorm en vragen regelmatige bezoekjes aan het kapsalon. Halflange tot lange, gelaagde of woelige kapsels groeien elegant uit en u hoeft die slechts om de 8 tot 10 weken te laten bijknippen.
 
Knip en verf zelf uw haar en zorg daarbij ook nog voor een feestje!
 
Doe het zelf! Koop een goede schaar om haar te knippen en leer hoe u uw eigen pony kunt knippen. Dit is makkelijker dan u zou denken. U kunt ook vragen aan een vriendin om u te helpen en haar misschien als wederdienst een manicure aanbieden.
 
Kom op regelmatige basis samen voor “schoonheidsfeestjes” en help elkaar om het haar te verven en eenvoudige knipbeurten uit te voeren. Zorg voor cake en thee of koffie (wacht met de wijn tot alle haar geknipt is) en geniet van een geweldige tijd onder vriendinnen.
 
Kies uw kapper
 
Veel salons hebben verschillende tarieven volgens de ervaring van de kapper. Bent u daar gewoon voor een onderhoudssnit en niet voor een verfijnde, ingewikkelde restyling, geeft dan één van de nieuwe leerjongens/leermeisjes of nieuwe kappers een kans.
 
Lees dit artikel om te vernemen hoe u zelfs een gratis haarsnit kunt bekomen!
 
Fles met shampoo
Afbeelding: AI-illustratie
Bespaar op shampoo en conditioner
 
Salonmerken ruiken heerlijk en voelen geweldig aan. Ze doen ook goede dingen voor uw haar. Maar ze kunnen makkelijk méér gaan kosten dan de snit zelf. U kunt ook prachtige resultaten bekomen met merken die beschikbaar zijn bij uw apotheker of zelfs supermarkt, generische merken die dezelfde ingrediënten hebben als de duurdere flacons. Bekijk de labels en u zult verbaasd staan over de besparingen.
 
Denk eraan dat wanneer uw haar tot op een bepaald niveau beschadigd is, er dan geen shampoos of conditioners bestaan om dit te repareren. Deze producten zijn gemaakt om uw haar te reinigen en om het van vocht te voorzien en zacht en glanzend te houden. Gespleten punten, extreme broosheid en haarbreuk moeten opgelost worden met de schaar.
 
Doseer!
 
Kijk uit hoeveel product u op uw hand doet. Vooral wanneer u halflang of kort haar hebt, hoeft u geen handvol shampoo te gebruiken. Product ter hoeveelheid van een theelepel is vaak méér dan genoeg.
 
Conditioner hoeft niet over het volledige haar verdeeld te worden. Masseer het product in bij de punten of wanneer uw haar lang genoeg is, in het onderste derde deel of in de helft.
 
Koop grote verpakkingen
 
Wanneer u uw favoriete shampoo en conditioner gevonden hebt om voor lange tijd te gebruiken, kijk dan of die beschikbaar is in grote flacons. De kostprijs per milliliter is dan veel lager. Vaak zijn grootverpakkingen verkrijgbaar in de grotere winkels. Deze flacons beschikken gewoonlijk over een pompje dat u zal helpen bij het doseren. En druk niet onmiddellijk drie keer … begin met één keer en zie hoever u komt.
 
Lees verder ...