Blond worden (2)

Blond haar en een nauwsluitend coltruitje
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
U merkt het: om blond te worden zult u vaak wat geduld moeten uitoefenen vooraleer alles goed gedaan wordt. En weet dat een terugkeer naar de vroegere situatie eveneens ingewikkeld is.
 
Blond zijn, een zeker engagement …
 
Wanneer u een blondine wordt, dan moet u in overweging nemen dat u – net zoals voor elke verandering van haarkleur – ook uw garderobe en make-up zult moeten aanpassen aan uw nieuwe kleurtje. Dit is essentieel om uw kapsel te vervolmaken, maar ook om u goed te voelen met uw blonde tint. Als het geheel niet aangepast is, zult u er niet van houden om blond te zijn.
 
Verder moet u ook weten dat blond worden onderhoud vergt. Het is essentieel om uw haren te voeden en te hydrateren, want het blonderen heeft de neiging om de vezel uit te drogen. Wanneer u uw haren gaat hydrateren, dan zullen ze méér glanzen en zal uw blonde kleur mooi blijven. Gebruik een dagcrème voor haren en een serum met arganolie op uw lengtes. Denk er eveneens aan om uw haren te beschermen tegen uv-stralen. Ook tijdens het baden en zwemmen zullen uw blonde haren gevoeliger zijn voor aanvallen van buitenaf.
 
Hoe moet u uw geblondeerde haren wassen? Gebruik altijd een shampoo en verzorging speciaal voor gekleurde haren, volgens de gevoeligheid van uw haren. Maximum één keer per week kunt u een ontgeler en een kleurmasker aangepast aan de gekozen tint gebruiken, dit om helderheid te geven aan uw haar en om de intensiteit van de blonde kleur een boost te geven. Uw blonde kleur zal enkel mooi zijn wanneer u er zorg voor draagt!
 
Tot slot zal de kapper de beste vriend zijn van uw blonde kleur. Afspraak bij uw kapper ongeveer om de 8 weken voor uw wortels en om uw blonde tint een nieuwe boost te geven. Wij raden u ook aan om tussenin een uurtje ontspanning te nemen bij uw kapper voor een glansbehandeling. Dit om licht en glans te geven aan uw blonde tint. De glansbehandeling harmoniseert de balayage, de kleur en zorgt voor glans en schittering. Ze idealiseert in zekere zin de weerspiegeling. Wij raden u eveneens aan om uw haar regelmatig te laten bijknippen om gezonde punten te hebben.
 
Nu u weet wat u moet doen om blond te worden, zult u de sprong wagen? Aarzel niet om er met uw kapper over te praten. Hij is uw beste raadgever.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar