Voor een kort kopje gaan

Kort kopje en een coltruitje
 
Talrijk zijn de beroemdheden die de stap gewaagd hebben en hun mooie en lange haren hebben laten knippen: de pixie is de te volgen trend als je een radicale verandering wil. Maar lees eerst even onze raad. We zullen je begeleiden in de overgang van lang naar kort en zullen je ook uitleggen hoe je het best en snelst went aan je korte kopje.
 
Ik, mijn haren en de pixie?
 
Kunnen alle haren een kort kopje aan?
 
In feite is het zo dat de keuze of de genomen richting gebeurt in functie van het haar. Men zal kiezen voor een erg kort kopje bij iemand met dik haar die halflang haar moeilijk onder controle zal krijgen. Men geeft de voorkeur aan iets méér lengte bij normale haren, om te kunnen spelen met volumes en verschillende stylingvarianten. Heb je fijn haar, kies dan niet voor een korte snit die te veel verknipt is, want dan wordt het povertjes. Aarzel niet om raad te vragen aan je kapper.
 
Past het korte kopje bij elke persoonlijkheid?
 
De korte snit onthult gewoonlijk wel iets anders bij de dame die ervoor kiest. Voor sommigen zal het nodig zijn om te spelen met een ultramodieuze look, een make-up die méér geaccentueerd is, originele oorbellen. Voor anderen zal gewoon het feit van het inkorten van de haren een troef van een boost van vrouwelijkheid ontketenen. Wat er ook van zij, men laat niet zomaar toevallig zijn haren kort knippen.
 
Waaraan moet je denken vooraleer de stap te wagen? Hoe kan je je bezoek aan de kapper voorbereiden?
 
Surf eens naar sites zoals Kapsels.net of Hairfinder.com om je voor te bereiden op je afspraak. Om zo goed mogelijk te kunnen uitleggen aan je kapper wat je wél of niet wil, is het van het grootste belang dat je foto’s meeneemt. Dit is echt primordiaal. Aarzel niet om hem te zeggen hoeveel tijd je besteedt aan je kapsel, vooral ’s ochtends. Met al die elementen zal je kapper een snit op maat creëren volgens je wensen. Hij zal je de kneepjes van het stylen leren en ervoor zorgen dat je de beste ervaring ooit hebt met je nieuwe snit.
 
Zich wagen aan een nieuwe snit brengt vaak angst met zich mee, maar als je goed begeleid bent en duidelijk bent in wat je wil, dan zal dit resulteren in een goede ervaring, want je pixie zal gepersonaliseerd worden en je zal je zeker afvragen waarom je er niet eerder voor gekozen hebt!
 
Wat zijn de voordelen en nadelen van een kort kopje?
 
Eerst en vooral: een look die assertiever is, het beeld van een geëmancipeerde en trendy vrouw. De mogelijkheid om een look aan je coupe te geven die meer rockt, meer gestructureerd is of erg braaf is naargelang je wensen. Herstylen gaat makkelijk met aangepaste producten. De nadelen? Ik zou zeggen vaker naar het kapsalon, in het bijzonder voor de nek, je haren niet kunnen aanraken en elke ochtend voor de spiegel moeten staan.
 
Welke kleuring kies ik voor een korte snit?
 
Wat de kleur betreft, ga je best voor natuurlijk, aangepast aan je huidskleur en aan de kleur van je ogen. De kleur zal een directe impact hebben op je gelaatskleur, want je haren zullen nooit vastgezet worden. Wat méér is, kiezen voor nuances die té krachtig zijn of ultra contrasterend zijn, zou je kapsel té aanwezig kunnen maken en je persoonlijkheid op die manier verminderen. Het is ook te verkiezen om een balayage te vermijden bij een pixie. Het effect zou dat van een panter kunnen zijn, terwijl je eigenlijk een kapsel wou met leuke schakeringen.
 
Welk pixie kapsel?
 
Ik wil een brave en gecontroleerde look: De originele pixie is eigenlijk ideaal om naar het werk te gaan of discreet te blijven. Hij blijft pittig, sober en elegant en is tegelijkertijd trendy. Zijn brave en gecontroleerde kant laat toe je te doen gelden in allerlei situaties.
 
Ik wil een wilde en trendy look: Zin in iets geks met je haren? Zin om je korte kopje te doen ontwaken en te onthullen? Kies voor een look die iets wilder en meer trendy is … Ga voor de gestylede/ongestylede look, probeer eens kapseltjes die meer bewerkt en verschillend zijn en je persoonlijkheid bevestigen.
 
Ik wil een wetlook: Voor een dynamische en trendy look kan je kiezen voor een kapsel met wetlook effect op korte haren. Een wetlook laat zowel brave als warrige kapsels toe, naargelang je wensen. Voor het wetlook effect kies je best voor een stylinggel. Hij zal je troef worden voor het trendy kapsel van het moment.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér tips voor korte kapsels