Lang haar versus kort haar

Vrouwen met kort en lang haar
 
Als je lang haar hebt, wil je ineens kort haar. En als je het kort hebt laten knippen, besluit je het weer lang te laten groeien. Wanneer zijn we in staat eindelijk eens een besluit te nemen? Beiden hebben voordelen en nadelen.
 
Toen we nog kinderen waren, besloten onze ouders hoe wij ons haar moesten dragen en we hadden het zo druk met spelen, dat we nauwelijks aandacht aan ons uiterlijk schonken. Nu, als volwassenen, willen we er altijd goed uitzien, speciaal wanneer we er binnen een paar tellen weer vandoor moeten. We willen geen uren tutten voor de spiegel, maar we willen er wel als een filmster uitzien - alsof dit ons gewone uiterlijk was.
 
Het voordeel van lang haar is de veelzijdigheid die vele modellen bieden. Je kunt het haar opgestoken dragen in ontelbare stijlen. Of je kunt het half opgestoken en half los dragen. Je kunt het stylen als de Koningin van Sheba of de indruk wekken een rockster te zijn die beladen is met glitterende juwelen en sjaaltjes. Vlechten kunnen erg sjiek zijn om een fijntjes opgestoken kapsel, dat een prinses zou flatteren, mee te omringen. Vlechten boven op andere vlechten kunnen een beschaafde en ontwikkelde verschijning creëren om andere mee te beïnvloeden.
 
Een luchtige look met aan elkaar klevende lokjes zal de indruk wekken dat men zojuist uit bed is opgestaan. Mannen houden van deze sexy verschijning. Nog meer aandacht kan gewekt worden door je lange lokken blond te verven, of aardbeienblond en koperrood, boven licht tot middenbruin haar. Gouden schakeringen zullen elke warme bruine kleur ook flatteren. En het zal o zo prachtig staan of het haar nu opgestoken is of los hangt. Je zou dan wel kunnen swingen.
 
"Raponsje, Raponsje, laat je vlecht neer!" riep haar prins terwijl hij verlangend naar haar keek. Haar vlecht werd verondersteld zo lang te zijn dat iemand via de vlecht langs de hoge toren omhoog kon klimmen en bij haar kon komen, aldus het verhaal. Is lang haar trouwens ook iets voor jou? Zou het aansluiten bij je levensstijl en het beste uit je gezicht en van je lichaam naar voren brengen?
 
Naarmate vrouwen ouder worden, nemen ze ook iets toe in gewicht en worden ze grijs (ik noem dit het liefst platina). Als je wat overgewicht hebt en je hebt lang haar, dan is de kans groot dat je er niet op je best uitziet. Lang haar laat je zwaarder lijken wanneer je in de spiegel kijkt. Heb je ooit gemerkt hoe moeilijk het is er met lang haar perfect uit te zien wanneer je kleren aan het passen bent?
 
Er zijn niet zo veel al wat oudere mensen onder ons die er goed uitzien met grijs of getint haar dat los op de schouders hangt. Laten we eerlijk zijn, we zijn geen twintig meer, maar hoeven er aan de andere kant ook niet uit te zien naar onze leeftijd. Het kan zo vreselijk moeilijk zijn om lang haar op te geven. We houden van ons lang haar, is het niet?
 
Als je dun en fijn haar hebt, zal lang haar het alleen maar dunner laten lijken en het haar aan de uiteinden touwachtig laten overkomen. Als het recht afgeknipt wordt in een bob die de schouders net niet raakt, of iets korter, zal het niet alleen de impressie geven van dikker haar, maar ook dikker aanvoelen. Gebruik een goed volume product om dit effect te versterken. Alles is vandaag de dag product en nog meer product. Wanneer je lang en dik haar hebt, en het haar gevormd is in ongelijke lagen, dan kun je uit verschillende opties kiezen, of je haar nu steil, golvend of krullend is. De wereld staat voor je open.
 
We zijn bij kort haar aangeland. Er is meer onderhoud, maar het is gemakkelijker uit te voeren. Kort haar zal je bij de juiste kleding in je uiterlijk zeker zoŽn 3 tot 5 kg schelen. Een perfecte vormgeving van je kapsel door een goed op het oog werkende stylist die zijn vak verstaat, zal wonderen verrichten. Kort haar is zo gezond, je zult nooit het risico op gespleten punten lopen omdat het haar elke zes weken geknipt moet worden. Je hebt minder shampoo en conditioner nodig en, afhankelijk van je stijl, je zult er altijd jonger en verzorgder uitzien, ongeacht wat je draagt.
 
Geloof het of niet, er zijn heel veel kapsels die je met kort haar kunt dragen. Heel erg kort haar dat aan de achterzijde opgeschoren is zal een vrouw met een zwaar postuur en een brede nek niet goed staan. Een leuk pony effect met naar binnen gekeerde puntjes aan de zijkanten zal veel vrouwelijker staan.
 
Evenmin kies je voor een paddenstoel bob bij een zwaardere dame. Dit zal de vrouw alleen maar korter en zwaarder maken. Maar een kapsel met een lengte van 4 cm dat omhoog gestyled is, zal het effect van de hangende huiddelen, de zakjes onder de ogen en de rimpels in het gezicht afzwakken. Werk al het haar naar boven, waarbij de onderhelft van het haar wat korter geknipt mag worden. Halve slagen en grove krullen zullen voorzien in een grote behoefte aan zachtheid rond het gezicht, zowel aan de bovenkant als de onderzijde. Het bovenste deel van het haar wordt naar boven gestyled en de haarlijn aan de onderkant wordt luchtig naar beneden gewerkt, maar vooral niet te netjes.
 
Omdat je gekozen hebt voor kort haar, betekent dit nog niet dat je een kloon bent. Je bent uniek en enig in je soort. Jouw haar moet bij jouw persoonlijkheid passen, maar ook bij het beeld dat jouw lichaam geeft. Als je atletisch bent, zal een mooi kapsel dicht tegen je hoofd, dat voorzien is van gouden of roodachtige highlights boven een mooie kleur bruin, de zon laten glinsteren. Ogen zullen zich op je verschijning richten en jou laten zweven boven de grond.
 
Misschien ben je al wat ouder en heb je artritis en ben je niet meer in staat je haar zo te stylen als je eens deed. Met een goede vormgeving in je kapsel kun je een lichte golving in je haar hebben waarvoor geen extra moeite gedaan hoeft te worden. Maak je haar vochtig, kam het en duw het in de soepele krullen die er uitzien alsof je zo bent geboren, en voila! Alles begint bij een goed geknipt kapsel. Je kunt de mooiste kleur en de geweldigste permanent hebben, maar als je het haar niet in een goed kapsel hebt laten knippen, dan zal het beste van jou niet naar voren komen.
 
Of je nu lang haar hebt en je besluit het op te steken naarmate je ouder wordt, of je hebt kort haar, het belangrijkste voor jou is om naar je hartenwens te luisteren, maar ook niet bang te zijn voor verandering.
 
Natuurlijk, het is zoals ze zeggen "Het zal altijd weer aangroeien!"
 
©Kapsels.net
Foto: Yamel Photography/Shutterstock
 
Zie ook: Nog meer advies voor een goed kapsel