Haar en persoonlijkheid

Vrouwen met verschillende haartypes
Foto: Shutterstock
Als kapper ziet u in uw kapsalon verschillende types mensen. Elk type heeft zo zijn eigen ideen om met het haar om te gaan. Haartype en persoonlijkheid, ja, er is een verband met het algemene beeld van iemand. Lees maar eens volgende bevindingen.
 
U hebt op tv zeker al dat meisje gezien dat haar haar ronddraait in slow motion. We zitten op de sofa en kijken naar dit adembenemend beeld. En even verleidelijk is ze wanneer haar haar weer in een engelachtige betovering naar beneden valt. Iedere kijker is gehypnotiseerd door de betovering van haar lange, dikke, weelderige haar. Deze dame heeft superlang, steil en heel sterk haar. U zou haast koperband nodig hebben in plaats van een elastiekje, zo sterk is het.
 
En de paardenstaart is zo vol als uw polsomtrek. Als u n keer zon haar knipt, zou u uw schaar wel willen weggooien, want niets evenaart deze ervaring. Mannen aanbidden haar, vrouwen verwensen haar en kappers, wel, die drinken een slokje en ondersteunen hun polsen wanneer zij het kapsalon binnenstapt.
 
De dame met haarproblemen
 
En dan hebben we de dame die jaloers is op het type hierboven, want ze heeft slechts drie haartjes op haar hoofd staan. We overdrijven natuurlijk een beetje. Ze kent elk haarproduct in het kapsalon, bij de drogist en online en haar kast staat vol flesjes, doosjes, crmes noem maar op en ze gebruikt gewoonlijk alles wat ze in voorraad heeft, want ze wil dik haar. Ze heeft al elk mogelijk kapsel uitgeprobeerd dat de illusie van zwaar haar creert, maar steeds keert ze terug naar dat vertrouwde kapsel waar ze mee kan werken en waar ze complimentjes over krijgt.
 
Ze heeft fijn, dun haar en ondergaat voortdurend permanenten en kleuringen die haar de textuur bezorgen waar ze mee overweg kan. Elke morgen ontwaakt ze met datzelfde platte haar dat aan alle kanten uitsteekt. Ze ziet er niet uit, haar haar en haar gezicht lijken nergens op. En elke morgen gaat ze aan de slag met crmes en make-up en gewoonlijk heeft ze een hele dag nodig om er uit te zien zoals ze eigenlijk wil. En dan is het al bijna weer avond en na een nachtje slapen kan het hele proces opnieuw beginnen.
 
Vrouw met haarproblemen
Foto: Pixelshot/Canva
De dame met van nature krullend haar
 
Een ander type is de vrouw die niets hoeft te doen met haar haar. Voortdurend herinnert ze u aan haar van nature krullend haar. Zon dame wordt niet gewaardeerd en mensen kunnen haar moeilijk hebben. Als u met zo iemand luncht en u geeft haar een complimentje dat ze er zo goed uitziet, dan zegt ze simpelweg Oh, ziet mijn haar er goed uit? Ik ben het vanmorgen vergeten te kammen. Op dat moment zou u haar wel kunnen vermoorden.
 
Hoe kan iemands haar er z goed uitzien, hoe kan iemand er z perfect uitzien zonder voorbereiding? En als er over knippen gesproken wordt, zegt ze Vind je het mooi? Ik heb het zelf geknipt.. Wie wil er nu zn vriendin? En ik heb trouwens ervaren dat mensen er meestal slecht uitzien wanneer ze naast zo iemand zitten.
 
De dame met natuurlijk platinablond haar
 
En dan de dame met natuurlijk platinablond haar. Hebt u zich ook al afgevraagd van welke planeet ze komt? We weten dat ze in werkelijkheid bestaat, want we zagen haar skin op de hellingen met de allernieuwste outfit. Ze speelt tennis en, lieve help, ze draagt nog een bikini! Kappers staan verbaasd wanneer ze naar haar hoofd staren, op zoek naar de plaats waar haar haar bijgewerkt werd. Nergens! Dit is zon natuurlijke schoonheid. Uzelf hebt uren nodig om dit te bereiken, maar zij kreeg dit haar van moeder natuur en ze ziet er steeds jong uit ook.
 
En het beste moet nog komen! Ik heb een vriendin die haar haarpunten platinablond houdt en de haarwortels donkerbruin. Waarom eigenlijk anderen niet doen denken Mijn haar moet bijgewerkt worden, ik zie al bruine uitgroei. Niemand kent de echte kleur van haar uitgroei, die is namelijk wit! En wanneer ze dan echt moet bijgewerkt worden, dan heeft ze drie kleuren: platina, bruin en wit. Hallo, zeg, t lijkt haast op een regenboog.
 
Zij is het type dat babyroze lippenstift draagt en dunne wenkbrauwstreepjes heeft en dat rondloopt in een minirokje, laarzen en een decollet waar zelfs Dolly Parton zou van blozen. Zij heeft misschien niet het beste haar waar ik al mee gewerkt heb, maar zij is wel de leukste persoon om mee om te gaan. Ik zou haar nog niet willen ruilen voor alle thee uit China. Wat zou ik trouwens met al die thee aanvangen?
 
Lees verder ...