Hoe meer verdienen met uw kapsalon (3)

Kapster
Foto: Depositphotos
Vorige pagina
 
Weet wat u waard bent.
 
Hier leggen we het belang uit van slimmer werken, niet harder. Tijd is geld en energie. Deze drie componenten beÔnvloeden ons dagelijks leven en zijn onweerlegbaar verweven met elkaar. Hoe u kiest om deze bronnen te gebruiken en te maximaliseren, heeft een directe invloed op zowel uw persoonlijk als uw zakelijk leven.
 
Een voorbeeld: wanneer u niet zo kostenefficiŽnt werkt als zou mogelijk zijn, dan slooft u zich uit en beult u zich af, wat leidt tot onderverdienen. Het is een wrede cirkel die iemand langer en harder doet werken, maar niet slimmer. Maar al te vaak spannen bedrijfsleiders zich op die manier in en vaak is dit doordat ze niet de structuren en routines hebben om hun inspanningen, tijd en geld te maximaliseren.
 
Reken niet te weinig aan.
 
Het maakt niet uit of u een pas afgestudeerde kapper bent of een rot in het vak: u kunt het moeilijk hebben met aanrekenen wat u waard bent omdat u het lastig vindt om mensen een zeker bedrag aan te rekenen. Eťn kapster vertelde me dat ze het zich zelfs niet kon veroorloven om tot zichzelf te komen, dus had ze een moeilijke tijd om zoveel aan te rekenen. Dit soort standpunt kan schadelijk zijn voor uw zaak. Eťn van de meest kostelijke misstappen is te weinig vragen omdat een zaak soms moeilijk van de grond komt. Maak de zaken niet nůg slechter door te weinig geld te vragen. Daardoor verplicht u uzelf om harder te werken!
 
Het is een glibberige positie wanneer een kapper een korting of soms een gratis haarsnit begint te geven aan vrienden. Het is makkelijk om de gewoonte aan te nemen om telkens minder en minder geld aan te nemen en voor u het goed en wel beseft, bent u gratis haarsnitten aan het uitdelen aan uw beste 80 vrienden. Wanneer klanten plaatsnemen in de kappersstoel en open vertellen over hun leven, verhalen delen en zelfs roddelen, dan kan de relatie tussen kapper en klant snel gaan van professioneel naar vriendschappelijk. Voor kappers kan het dan problematisch worden om de knop om te draaien en geld aan te rekenen bij mensen die ze als vrienden zien.
 
Kappers zijn voorbestemd, want ze hebben de expertise en het talent om klanten te helpen om hun grootste schoonheidsraadsels op te lossen. U moet denken in termen van euroís, wat het waard is voor klanten om hun esthetische vereisten ingewilligd te zien. Lever grenzeloze voordelen aan de klanten en pas uw tarieven daaraan aan.
 
Betalende kapsalonklant
Foto: Dapa Images/Canva
Denk eraan dat u de mensen niet probeert te verbazen met hoe goedkoop uw diensten zijn. Focus op de ideale klanten die prima werk willen. Het meest cruciale om te overwegen is uw prijzen niet te verlagen zonder stevige logische reden.
 
De strategieŽn uit dit artikel garanderen hogere winst, terugkomende klanten, meer verwijzingen en hogere verkoop van producten en dit alles zonder dat de eigenaar een fortuin moet uitgeven.
 
De meeste van die strategieŽn zijn geen buitensporige fantastische adverteerstrategieŽn, ze spitsen zich toe op werken met wat u al hebt, op het inpalmen van uw brood en boter klanten, op het investeren in voortdurende opleiding van uw kappers en hun klantenrelaties en laten we daarbij de receptionist niet vergeten. Een goede receptionist is goud waard, hij zorgt voor een warm onthaal, bevestigt alle afspraken, maakt nieuwe afspraken, herinnert de klant aan het geven van een fooi en functioneert zelfs als assistent.
 
Erken wat u waard bent en blijf verzekerd van het belang dat u verleent en toevoegt aan hun levens. Niemand mag u ooit minder betalen dan wat u denkt waard te zijn.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Meubilair en kleuren van uw kapsalon
 
Praktische tips voor je kapsalon
 
Waarom dragen de meeste kappers zwarte kledij?