De brandende vraag

Echtgenote met lange lokken
Foto: Istockphoto
Je kijkt naar hem terwijl hij op de bank zit. Zijn ogen staan strak op de TV recht voor hem gericht en zijn handen graaien door de schaal met chips die op zijn schoot staat. Je wilt hem zijn mening vragen over iets dat voor jou heel belangrijk is, maar je vreest dat je een achteloos antwoord zult krijgen of afgekapt te zullen worden. Je wacht geduldig op de reclame, zodat je echt zijn aandacht kunt vragen en hij voor jou even de tijd zal nemen.
 
Je loopt naar hem toe met iets dat zeker zijn aandacht zal trekken en hem tegelijk zal motiveren om de moeite te nemen je vraag eerlijk te beantwoorden. Zijn ogen dwalen af naar het koude biertje in jouw hand. Je hebt hem precies waar je hem hebben wilt. Uiteindelijk stel je hem de brandende vraag. "Schat, vind je dat ik mijn haar moet laten knippen?"
 
Hoeveel van jullie kunnen zich in dit scenario verplaatsen? Ik heb deze week een test gedaan om eens te kijken hoeveel vrouwen eigenlijk hun partner om zijn mening vragen als het om haar kapsel gaat. Het merendeel van de vrouwen dat antwoordde, vroeg inderdaad haar man of vriend om zijn mening. Het haar van een vrouw is voor zowel mannen als vrouwen belangrijk. Voor een vrouw is het haar "kronende glorie". Alle vrouwen weten dat een kapsel je kan maken of breken.
 
Dus als je de sprong in het diepe wilt wagen en je kapsel wilt veranderen, zorg er dan voor dat jouw partner enige inbreng heeft in deze verandering. Want wanneer hij het achteraf afschuwelijk vindt en tegen je tekeer gaat, kun je hem vertellen dat het deels ook zijn schuld is, omdat hij niet geprobeerd heeft het plan uit je hoofd te praten. Voor een man vormt het kapsel van een vrouw een belangrijk aspect in haar aantrekkelijkheid. Het merendeel van de mannen droomt er van om de handen door de prachtige lange lokken van een vrouw te kunnen halen.
 
Gelukkige man en vrouw met kort haar
Foto: Getty Images/Canva
Hiermee kom ik bij deel twee van mijn onderzoekje, want weer gaf het merendeel van de vrouwen aan dat haar partner een voorkeur heeft voor lang haar. Veel vrouwen gaven dit antwoord wel met enige ergernis, omdat hun mannen zich niet realiseren hoeveel moeite, tijd en frustratie gepaard gaat met het stylen van lang haar. Ook al houden enkele vrouwen speciaal met het oog op hun partner een langharig kapsel, het overgrote deel van deze groep geeft de voorkeur aan een halflang sportief model. Hiermee kwam ik tot een interessante conclusie van mijn test.
 
De enquête bewees het volgende. Veel vrouwen vragen met betrekking tot hun haar de mening van hun mannelijke partner, echter het merendeel van deze vrouwen volgt de raadgevingen niet op. Wakker worden, meiden! Mannen hebben nu eenmaal geen flauw benul van onze stoeipartijen met de föhn of onze gevechten tegen het kroeshaar. En ze kunnen al helemaal niet bevatten dat een dag waarop jouw haar slecht zit je hele stemming kan verknallen. Ook al is het behulpzaam om te weten wat voor haar jouw man leuk vindt, het is zinloos om hem te vragen wat je met je haar moet doen, want jij weet als geen ander wat bij jou werkt.
 
En mannen, hier is wat advies voor jullie, als jullie dit al lezen! Leer eens te zeggen: "Wat je ook besluit te doen, het zal je fantastisch staan!" Dat zorgt er wel voor dat zij je het biertje en de chips zal blijven brengen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Signalen uitzenden via je haar