Haarkleur demonstratie

Geverfd haar
 
Hoe je haar verven
 
De beste manier om je te laten zien wat een verkeerde kleurkeuze met je haar kan doen, is je een demonstratie te geven van het toevoegen van een haarkleur op twee oefenhoofden die elk een ander kleurniveau als uitgangspunt hebben.
 
Stap een:
 
We beginnen met twee oefenhoofden: een oefenhoofd met blond haar op niveau 8 (licht blond) en een oefenhoofd met bruin haar op niveau 3. We wasten het haar van beide oefenhoofden. Het haar van het blonde oefenhoofd was al in een eerdere behandeling opgelicht. Daarom gaven we dit haar een diep doordringende conditioner behandeling ter voorkoming van verdere beschadiging van het haar door het kleurproces. Hierna werden de haren van beide oefenhoofden droog geföhnd en waren we klaar om met het kleuren te beginnen.
 
We pasten op beide oefenhoofden dezelfde haarkleur toe. Het enige verschil in de samenstelling van de kleuring was de ontwikkelaar die we toevoegden. Voor het blonde model gebruiken we een 6% (20 volumes) waterstof peroxide en bij het bruinharige model gebruikten we een 9% (30 volumes) waterstof peroxide voor meer oplichting.
 
De kleur die we gebruiken was Clairol 72R (licht rozerood blond), een niveau 9 kleur met een roodoranje basiskleur, omdat zowel onze brunette als ons blonde oefenhoofd een haarkleur had met een roodoranje pigment. Hierdoor zouden er geen teleurstellende resultaten ontstaan bij de kleuring.
 
Het verven van haar
 
We begonnen eerst met het blonde oefenhoofd. Om de verandering in kleur goed tot uitdrukking te laten komen, kozen we voor een kleurverandering van het gehele haar. Welnu, wanneer je haar gaat verven dat van gemiddelde lengte of langer is, dan begin je met verven in het midden van de haarschacht, ongeveer 2,5 cm vanaf de hoofdhuid en je stopt op ongeveer 5 cm tot 7,5 cm voor de haareinden. Je begint in het midden van het hoofd aan één kant, dan de andere kant, en zo werk je naar de nek toe. Daarna ga je terug naar de plaats waar je met het verven bent begonnen en brengt het mengsel aan op het haar bij de hoofdhuid.
 
Pas als dit helemaal is toegepast, verdeel je de verfstof over de haarpunten. De reden voor deze volgorde is dat de verfstof op het haar vlakbij de hoofdhuid sneller zal inwerken door de warmte die de hoofdhuid afgeeft. Ook het haar aan de haareinden zal sneller reageren, omdat het poreuzer is. Om een gelijkmatige kleuring te krijgen op eerder behandeld haar, is dit de beste methode.
 
Maar omdat het haar van het oefenhoofd zo kort was, begonnen we als eerste bij de hoofdhuid en gingen verder met het aanbrengen van de kleuring tot het ook op de haareinden was verdeeld. Toen alle verfstof eenmaal was aangebracht, namen we een grove kam en kamden de kleurstof goed door het haar om een gelijkmatige verdeling te krijgen. Daarna konden we wachten tot de kleur zich volledig ontwikkeld had.
 
Het is belangrijk om vlug te werken wanneer je een haarkleuring toepast. Wanneer de kleur eenmaal met de activator gemixt is, heb je ongeveer 30 minuten de tijd voor het mengsel zijn werking verliest en geen kleur meer aan het haar zal kunnen toevoegen. Hoe langer het mengsel op het haar kan blijven inwerken, hoe mooier het kleurresultaat zal zijn.
 
Lees verder ...