Hoe je haar kleuren (2)

Pas geverfd haar
 
Vorige pagina
 
Hierna brachten we de kleur aan op de brunette, maar in plaats van het haar geheel te kleuren, wilden we de kleur als een highlight toepassen. We mengden onze haarkleur met een 9% (30 volumes) activator voor meer oplichting.
 
We gebruikten een vrije hand techniek, die in Nederland en Frankrijk balayage genoemd wordt (in het Engels: baylayage), en we brachten met een kwast kleurbanen op verschillende plekken in het haar aan (als te zien is op de foto´s) en lieten het vervolgens inwerken. Het idee hier achter was dat de highlights mooi te zien zouden zijn op de bruine basiskleur.
 
Stap drie:
 
Nadat de haarkleur compleet was ingewerkt spoelden we de haarverf uit het haar door eerst het haar van de oefenhoofden opnieuw vochtig te maken, het haar te masseren tot het verfmengsel schuimig werd en vervolgens spoelden we het mengsel grondig uit. Hierna wasten we het haar met een goede fixerende shampoo. Beide oefenhoofden werden daarna droog geföhnd en gestyled zoals op de foto´s te zien is.
 
Resultaten:
 
Zoals je ziet is het blonde oefenhoofd prachtig geworden. We begonnen op niveau 8 met een bleke honingkleur en brachten het naar niveau 9 licht rozerood blond zonder het haar te beschadigen. De kleur is vol en gelijkmatig, met natuurlijke nuances die het geheel een mooie diepte geven.
 
Onze brunette, echter, vertoont geen verandering van de oorspronkelijke kleur behalve een lichtelijk rode gloed over het geheel. Dit hadden we verwacht. Zoals we aan het begin al zeiden, was ons bruinharig oefenhoofd een niveau 3 en we gebruiken een 9% ontwikkelaar die maximale lift geeft aan ongeveer drie nuances. In principe hebben we alleen maar zoveel kleur toegevoegd aan het haar als door het waterstof peroxide werd verstrooid, het resultaat is daarom haar dat nauwelijks verschil in kleur geeft.
 
Haar na het kleuren
 
We deden dit met voorbedachten rade om te laten zien dat haarkleuren soms moeilijk kunnen zijn om mee te werken, tenzij je veel aandacht besteedt aan de niveaus waarmee je begint en toevoegt aan het haar.
 
Als het onze bedoeling was geweest om het oefenhoofd werkelijk licht rozerood blonde highlights te geven, dan hadden we eerst een bleekmiddel moeten gebruiken om de highlights naar een niveau 8 of 9 te brengen. Daarna hadden we dan onze Clairol 72R licht rozerood blond kunnen gebruiken en hadden we de kleur gekregen waar we op doelden.
 
Dus nu zie je de resultaten van een goede kleurkeuze en wat vervolgens kan gebeuren als je geen of onvoldoende aandacht geeft aan het kleurniveau. Het zijn de training en de ervaring die jouw styliste in staat stellen te weten wat het beste is voor jouw haar. Maar weten wat je kunt verwachten, zal je helpen beter met je styliste te communiceren en je die resultaten laten krijgen die je wilt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar