Knipschema's voor kapsels

Knipschema voor een kapsel
 
De templates of knipschema's om haar te knippen die je hier ziet, zijn geschikt om je knipideeën te plannen vooraleer je de schaar in het haar zet. Ze zijn ook ideaal voor gebruik bij individuele klanten om notities en illustraties te maken bij technieken die gebruikt worden om het haar van klanten in bijzonder geliefde kapsels te knippen.
 
Een template is eigenlijk een sjabloon of een model. Andere termen die in de kapperswereld gebruikt worden zijn notitiebladen, knippatroon, kniplijnen, hoofdvorm, knipvorm, kniptechniek en structuurtekening.
 
De sjablonen tonen het hoofd vanuit verschillende hoeken en zullen je toelaten om de nodige graden en kniphoeken vast te leggen om de gewenste looks te creëren. Je kan een lat en potlood gebruiken om de haarsecties te tekenen en om te visualiseren hoe ze gepositioneerd moeten zijn om juist te knippen.
 
Om verschillende secties duidelijk af te bakenen en een meer duidelijke illustratie te maken, kan je kleurpotloden gebruiken en een bepaalde kleur gebruiken voor elke specifieke haarsectie die je tekent.
 
Knipschema voor de voorkant van een kapsel
Knipschema - Voorkant. Print PDF
 
Knipschema voor het profiel van een kapsel
Knipschema - Profiel. Print PDF
 
Knipschema voor de bovenkant en achterkant van een kapsel
Knipschema - Bovenkant en achterkant. Print PDF
 
Deze pagina’s voorzien ook ruimte om notities te maken i.v.m. het knippen van het haar. Op deze plaatsen kan je specifieke gebruikte technieken en een omschrijving van de haarsnit in het algemeen noteren. Wees zo gedetailleerd mogelijk en voorzie zoveel informatie als nodig om je te kunnen herinneren hoe je de look telkens opnieuw moet creëren.
 
Noteer best anatomische markeringen, zoals “knip de pony op wenkbrauwniveau” of “knip de omtrek tot 2,5 cm onder de oorlel” en noteer de kniphoeken en graden die voor elke sectie gebruikt werden.
 
Druk de pagina’s van de voorkant, het profiel en de bovenkant/achterkant voor elke haarsnit die je plant te visualiseren af. Op de drie pagina’s heb je voldoende ruimte om de haarsnitten die je wenst te creëren of te schematiseren van documentatie te voorzien.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Cursus haar knippen
 
Hoe een oefenhoofd kiezen