Ineengestrengeld en elegant haar

Glad opsteekkapsel
 
Hier heb je een opsteekkapsel dat zeker de aandacht zal trekken van diegenen die graag een glad afgewerkt kapsel hebben met veel details. Het is perfect voor mensen met lang haar die een net opgestoken kapsel willen. Het is heel erg geschikt zowel voor mensen met licht gekleurd haar als voor mensen met donkere lokken.
 
Het creëren van het kapsel:
 
Stap één: Dit kapsel vraagt steil haar en werkt het best wanneer het haar niet pas gewassen is. Als je van nature steil haar hebt (of enkel lichte golven), dan kan je het haar gewoon steil maken met de tang en overgaan naar stap twee.
 
Mensen met krullend of golvend haar echter moeten hun haar nat maken en steil föhnen en daarna glad maken met een steiltang tot het haar volledig plat is (of toch bijna). Er bestaan veel producten die kunnen helpen zorgen voor glad, zijdezacht, steil haar in combinatie met de steiltang voor het geval de tang alléén niet het gewenste resultaat oplevert.
 
Hoe een glad opsteekkapsel maken
 
Stap twee: Het haar moet gescheiden worden via een rechte lijn in het midden naar de onderkant van het hoofd. Kies het deel waarmee je eerst gaat werken en speld het andere deel vast zodat het niet in de weg zit. Kam of borstel het haar naar de achterkant van het gezicht en laat een klein deeltje los bij de nek.
 
Je wil aan één kant een Franse wrong creëren die zal rusten bij de middenscheiding, dus gebruik je kam of borstel om het haar naar achter te kammen langs de binnenzijde (de zijde die langs de middenscheiding komt), zo’n 10 à 12 keer, om wat structuur toe te voegen en de wrong steviger te maken.
 
Zorg vervolgens dat de buitenkant nog steeds glad is en wind het haar in een Franse wrong en zet die vast met grote schuifspelden in een “X” bij de hoofdhuid. (Je zal vermoedelijk twee keer een “X” moeten maken met lichte overlapping.) Zet de wrong helemaal vast met kleine schuifspelden.
 
Herhaal stap twee met de andere kant en let erop dat je ook hier een lok laat in de nek. Als je de tweede wrong gemaakt hebt, zouden de twee wrongen dicht genoeg moeten tegen elkaar komen, zodat ze elkaar haast aanraken. Gebruik de rand van je borstel of kam om ervoor te zorgen dat het haar glad is en bespuit met haarlak. Kom lichtjes aan het haar om wegspringende haartjes onder controle te houden.
 
Stap drie: Nu is het tijd om te werken met de lokken die we overgelaten hebben in de nek. Neem één van die lokken en kam die glad indien nodig. (Je mag ook een beetje gladmakend product aanbrengen.)
 
Til de lok in een hoek omhoog en leg die diagonaal over de onderkant waar de wrongen elkaar ontmoeten, zoals getoond op de tekening. Speld de lok vast en laat het uiteinde een momentje hangen. Doe hetzelfde met de tweede lok en til die op zodat die over de eerste lok valt. Maak eveneens vast.
 
Methode voor glad opgestoken haar
 
Ga zo afwisselend verder met de eerste en de tweede lok en ga zo naar de bovenkant van je hoofd toe langs de “middennaad”. Je zou moeten het effect krijgen van schoenveters die zigzag over elkaar gaan. Als je de bovenkant van de wrongen bereikt, steek je voorzichtig de uiteinden van de lokken in of onder de wrongen. Behalve wat facultatieve decoratie is het kapsel hier klaar.
 
De methode die hier beschreven wordt, veronderstelt dat er geen pony is bij het originele kapsel. Met een korte pony kan je doen zoals je gewoon bent of je kan die krullen in grote krullen die op het voorhoofd vallen. Een lange pony kan je in het midden scheiden en naar elke kant van het gezicht trekken en vastzetten met schuifspelden met steentjes of kleine spelden.
 
Zelfs zonder pony is het mogelijk (zoals in onze afbeelding) om twee lokken in het midden van het voorhoofd te laten, die je dan kan in een S-boog doen en opzij vastzetten met een speld met steentjes of een andere speld. Het is volledig jouw keuze om decoratieve details toe te voegen, maar neem niets waarmee je de aandacht van het kapsel afleidt. Hou versieringen klein en eenvoudig.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér kapsels voor speciale gelegenheden