Opsteekkapsel voor kort haar

Opsteekkaspel voor kort haar
 
Terwijl het waar is dat sommige kapsels echt té kort zijn voor een opgestoken stijl, varieert de lijn die bepaalt wat té kort is van kapper tot kapper. Zelfs haar op kinlengte kan een leuk opsteekkapsel worden met wat geduld en verbeeldingskracht. Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n kapsel.
 
Bloemblaadjes en bloemen:
 
Ik noem dit kapsel “Bloemblaadjes en bloemen” omwille van de twee belangrijkste kenmerken van het kapsel zelf: de haartjes opzij en langs achter die de vorm hebben van bloemblaadjes en de bloem van krullen bovenaan. Het is een aardig en leuk kapsel en het herinnert vaag aan de kapsels uit de periode van de tweede wereldoorlog wat algemene vorm betreft. Er zijn ook heel wat details waarmee je kan zorgen voor een oogverblindende look wanneer je haarspelden met steentjes gebruikt. Ik heb dit kapsel vorig jaar zelf toegepast bij een vrouwelijke klant die naar een vakantiefuif ging. Ze was er verzot op.
 
Het creëren van het kapsel:
 
Dit kapsel werkt het best met haar dat tenminste 12 cm lang en gelaagd is. De dame voor wie het bedoeld was, had zo’n haar en een andere lengte of type of snit zal aanpassingen vragen om het kapsel te doen slagen. Zelfs al voldoet je haar niet aan deze criteria, toch kan je misschien wat ideetjes opdoen door te kijken naar de getoonde techniek.
 
Stap één: Het eerste wat we moeten doen is de bovenkant van het haar natmaken en het haar op kleine rollers of grote permanentspelden draaien met behulp van een stylingproduct dat stevige steun geeft. Permanentspelden zijn erg geschikt voor dit kapsel omdat ze leuke strakke krullen geven. Eens dat gedaan is, moet je de krullen goed laten drogen en laten afkoelen.
 
{Nota: Als alternatief kan je wachten met het drogen van de krullen tot je de achterkant en zijkanten van het kapsel gedaan hebt. Je kan de achterkant en zijkanten bevochtigen met een leave-in conditioner of lichte lotion en het hele hoofd dan drogen. Het voordeel hiervan is dat je kapsel langer zal houden. Deze methode is aanbevolen als je iets van lange duur beoogt.}
 
Hoe kort haar opsteken
 
Stap twee: Neem een klein beetje haar bij de kruin, lang genoeg weliswaar om een Franse wrong te maken als basis voor de rest van je kapsel. Zet de wrong vast met schuifspelden en ga verder met de rest van het haar achteraan en opzij.
 
Om de “bloemblaadjes” van het kapsel te creëren, neem je dunne stukjes haar beginnend bij de omtrek van de wrong/basis. Kam om glad te maken en neem het haar dan samen. Steek er een schuifspeld op en terwijl je het uiteinde vasthoudt, draai je de speld over en doe je die in de basis zodat de gebogen kant van de speld naar de hoofdhuid toe gericht is. Gebruik de punt van een staartkam om het uiteinde onder het “bloemblad” te steken. Ga op deze manier rond tot je een hele toer gedaan hebt.
 
Werk op dezelfde wijze met stukjes haar die verder zijn. Plaats de bloemblaadjes op zo’n manier dat je ze kan vastzetten tussen twee bloemblaadjes in een vorige rij indien mogelijk. Ga verder tot al het haar achteraan en opzij in “bloemblaadjes” zit.
 
Kort haar opsteken
 
Stap drie: Wanneer de achterkant en zijkanten klaar zijn (en op voorwaarde dat je de krullen laat drogen tot op dat moment, de krullen zijn nu droog en zijn afgekoeld) is het tijd om de rollers uit te nemen. Verwijder de rollers voorzichtig en maak de lange krullen die door de rollers gevormd zijn vast en maak ze kleiner met behulp van je vingers of de punt van een staartkam.
 
Trek de krullen niet uit. De bedoeling is hier om strakke krullen te behouden. Indien nodig mag je een klein beetje glansspray gebruiken om definitie te geven en kroeshaar onder controle te houden. Bespuit gewoon en druk voorzichtig met je vingers op de krullen.
 
Vervolmaak het kapsel door versiering toe te voegen als je dit wenst. Kleine haarspelden met steentjes zijn aanbevolen aangezien het kapsel heel wat detail uit zichzelf heeft. Toen ik dit kapsel voor het eerst zelf deed, gebruikte ik een collectie spelden met pareltjes aan de uiteinden. Op de punt van elk bloemblaadje plaatste ik er één. Het resultaat was prachtig en zoals hierboven reeds gezegd, kreeg mijn vrouwelijke klant heel wat complimentjes i.v.m. haar kapsel.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér kapsels voor speciale gelegenheden