Klittend haar (2)

Handdoek in een tulband gewikkeld om het haar te drogen
Foto: Depositphotos
Vorige pagina
 
Als het mogelijk is, laat het haar dan gewoon aan de lucht drogen. Als dit niet mogelijk is en je een föhn moet gebruiken, zorg er dan voor dat deze op de laagste temperatuur is ingesteld, ongeacht de blaaskracht die je gebruikt. De hitte van de föhn zal de haarschubben doen opzwellen, waardoor het vocht van binnenuit naar buiten wordt gedrongen.
 
Richt de luchtstroom van de föhn altijd in de richting van de haargroei, dus van het hoofd af. Hierdoor wordt verdere beschadiging van de haarschubben door de warme lucht voorkomen en blijft het haar glanzend en zacht. Begin bij het föhnen door met je vingers tegelijkertijd door het haar te kammen.
 
Gebruik daarna een grove kam en naarmate het haar droger wordt, kun je overschakelen naar een föhnborstel. Pas de blaaskracht aan naarmate het haar droger wordt en gebruik een zachtere luchtstroom (of, nog beter, een diffuser-opzetstuk) om te voorkomen dat de haarpunten tegen elkaar slaan. Het belangrijkste bij deze stylingtips is dat je voorzichtig met je haar omgaat. Veel vrouwen zijn zich er niet van bewust dat ze hun haar onvoorzichtig en ruw behandelen, terwijl dat helemaal niet nodig is.
 
Tenzij het strikt noodzakelijk is om andere warmte-stylingtools te gebruiken, stop met föhnen wanneer het haar nog licht vochtig is. Laat ten minste de delen van het haar die geen verdere styling nodig hebben licht vochtig en laat ze op natuurlijke wijze verder drogen.
 
Stylingproducten:
 
Bijna iedereen gebruikt wel een soort stylingproduct op het haar om de gewenste look te krijgen. Het is belangrijk om te onthouden dat we geen producten moeten gebruiken die meer problemen veroorzaken dan ze oplossen. Kijk naar de ingrediëntenlijst van je stylinggel, mousse en haarspray en zorg ervoor dat ze geen alcohol bevatten. Alcohol wordt soms aan deze producten toegevoegd om ze sneller te laten drogen. Maar wat alcohol met het product doet, doet het ook met je haar. Dit zal het klitprobleem alleen maar erger maken.
 
In plaats van het aanbrengen van een stylingproduct op handdoekdroog haar, kun je het product aanbrengen voordat je het haar met een handdoek droogt. Zorg ervoor dat het product alcoholvrij is en breng het aan wanneer het haar nog nat is. Werk het product door het haar en maak vervolgens voorzichtig het haar handdoekdroog en maak een tulband zoals hierboven beschreven. Je zult merken dat de productverdeling gelijkmatiger zal zijn en het resulterende kapsel soepeler en glanzender zal zijn.
 
Lang haar conditionen en drogen zonder het te klitten
Foto's via Canva
Nu we het hebben over stylingproducten en het voorkomen van klitten, wil ik ook de antikroes (anti-frizz) serums noemen. Deze producten zijn een grote hulp voor mensen met sterk krullend haar en degenen die veel last hebben van klitten. Voor het beste resultaat en een gelijkmatige verdeling moeten deze producten worden aangebracht op nat haar en vanaf de hoofdhuid in de richting van de haargroei worden verspreid.
 
Antikroes serums zijn ontworpen om een laagje op de haarschacht aan te brengen en de haarschubben gladder te maken en te sluiten. Ze zijn geweldige producten om het ruw worden van de haarschubben als gevolg van het föhnen te voorkomen en zullen je haar er op zijn best uit laten zien.
 
Lees verder ...
 
Door Stacy | | ©Kapsels.net