Het haar droog of nat knippen

Haar nat knippen
 
Vraag: Wat zal er de beste resultaten geven: het haar droog of nat knippen? Of moet het haar gewoon wat vochtig zijn voor betere resultaten? Maken kapsel of lengte een verschil uit bij het kiezen tussen droog en nat knippen?
 
Antwoord: Bij het knippen van haar met een schaar of scheermes moet u ervoor zorgen dat het haar minstens vochtig is. Bij voorkeur is het pas gewassen en met de handdoek gedroogd en houdt u een spuitfles bij de hand om het vochtig te houden.
 
De reden hiervoor is de volgende: wanneer het haar droog is bij het knippen, hebben de haarpunten de geknipt worden de neiging om zich te verspreiden in wolkeffect en overal heen te springen.
 
Droog haar is eveneens moeilijker te controleren en te doen passen tijdens het knipproces. Dit houdt in dat nat haar zorgt voor een meer precies knipmedium.
 
Gebruikt u een tondeuse, dan moet het haar droog zijn. Wanneer het nat is, raakt de tondeuse verstopt, want de geknipte haardeeltjes raken dan vast tussen de bladen van de tondeuse.
 
Natuurlijk zijn bepaalde kapsels het best geschikt voor specifieke tools. Het zit zo dat specifieke kapsels net bekomen worden via het gebruik van een bepaald soort tool. Ook de lengte speelt een rol bij de geschiktheid van een bepaald stuk gereedschap.
 
Het knippen van een kort kapsel met platte bovenkant met een schaar is doenbaar, net als het knippen van een A-lijn bob met een tondeuse, maar het gebruik van de juiste tool voor het kapsel maakt het creŽren van deze looks oneindig veel makkelijker.
 
Zie ook: Wanneer is het beter om droog te knippen?