Haar kammen en borstelen (3)

Ronde borstels
 
Vorige pagina
 
De vent brush (spijkerborstel) is een borstel die pennen in plaats van haren heeft. De pennen zitten op een basis met open ruimtes om luchtcirculatie toe te laten. De vent brush is ontworpen voor gebruik met een föhn en laat toe dat het haar sneller gedroogd wordt doordat de borstel niet verhindert dat de warme lucht doorheen het haar circuleert.
 
Er bestaan borstels met pennen die niet werken via luchtcirculatie, maar die pennen op een stevige basis (of rubberen basis) zitten hebben in een variatie van vormen en ontwerpen. Deze “borstels” zijn niet meer dan een poging om het effect te bekomen van het gebruik van verschillende kammen tegelijkertijd. Persoonlijk verafschuw ik hen en zal ik hen niet gebruiken. Over het algemeen zijn ze niet goed om te gebruiken bij het drogen van het haar en brengen ze meer schade toe aan het haar dan kammen.
 
Vent brush
Vent brush
Ronde borstel met haren
Ronde borstel met haren
De ronde borstel met haren is een stylingtool die best geschikt is voor korte, golvende kapsels. Je gebruikt dit soort borstel best om lift te voorzien en uniformiteit te geven aan het haar door hem door het haar te rollen om een zacht, golvend effect te creëren. Deze borstels bestaan in verschillende afmetingen, maar gewoonlijk zijn ze eerder klein.
 
De ronde borstel met pennen is ontworpen voor gebruik met föhns voor het stylen van het haar in zachte buigingen en golven. Oorspronkelijk was deze borstel een variant van de vent brush, maar de meeste actuele ontwerpen hebben een metaalachtige of keramisch bedekte basis die de warmte van de föhn vasthoudt om zachte krullen en golven in het haar te creëren. Deze borstels bestaan in vele formaten, van kleine cilinders met lange pennen om kleinere, compacte krullen te creëren tot grote cilinders met kortere pennen om grote, zachte golven te creëren.
 
Ronde borstel met pennen
Ronde borstel met pennen
Platte borstel
Platte borstel
De platte borstel heeft gewoonlijk een brede, platte basis met korte tot halflange pennen en is ontworpen voor gebruik met een föhn voor het steil stylen van haar. Oorspronkelijk werden deze borstels ontworpen met plastieken basis zoals de vent brush, maar nu vind je hen met metaalachtige en keramisch bedekte basis om beter gebruik te maken van de hitte van de föhn om het haar te straightenen en glad te maken.
 
In ieder geval hangt de maat van de borstel die je best gebruikt af van de dichtheid van je haar en van zijn lengte. Voor korter haar zijn kleinere borstels gewoonlijk te verkiezen om beter controle te bieden bij het stylen. Bij lang haar echter is een grotere borstel gewoonlijk interessant omdat je het haar sneller kunt stylen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
De Tangle Teezer
 
Méér over het stylen van je haar