Dof haar (2)

Glanzend haar in een bob geknipt
 
Vorige pagina
 
U kunt zelfs gladmakende shampoos vinden voor veel haartypes, van chemisch behandeld tot krullend haar. En al deze producten zijn bedoeld om de haarproblemen te bestrijden en te verzekeren dat het haar er gezond uitziet en mooi glanst.
 
De juiste styling
 
Eén van de ergste schuldigen verantwoordelijk voor het dof maken van het haar is de manier waarop veel vrouwen hun haar stylen. Vaak worden vrouwen ’s morgens wakker en behandelen ze hun haar iets te ruw. Hebt u wat knopen in het haar, gebruik dan een borstel met natuurlijke haren en werk van onder naar boven tot u de borstel makkelijk door het haar kunt bewegen. Gebruik de borstel daarna om zachtjes te borstelen van hoofdhuid tot punten om de oliën zacht te helpen verdelen.
 
Denk er bovendien bij het föhnen aan om de luchtstroom te bewegen in de richting van de haargroei. Hou het mondstuk dicht tegen de hoofdhuid en laat de lucht blazen in de richting van de haarlengtes. Dit helpt te voorkomen dat de luchtstroom de cuticula optilt en het haar er dof doet uitzien.
 
Zorg er tot slot voor dat u een föhn hebt met een “koele stand” – een knop op het handvat die het warmte-element uitschakelt en de lucht laat koel worden – waardoor het haar méér glans zal krijgen tijdens het stylen met de föhn en stylingborstel.
 
Het haar voeden
 
De meeste mensen denken onmiddellijk aan haarproducten wanneer u spreekt over “het voeden van het haar”, omdat we gebombardeerd werden met de idee dat al deze haarverzorgingsproducten voedende ingrediënten hebben en de noden van ons haar “voeden”. Sommigen kunnen helpen, maar om ECHT uw haar te voeden, moet u de GEPASTE VOEDING hebben. Aangezien de haarproductie een functie van de huid is, zult u moeten focussen op een voeding die rijk is aan voedende bestanddelen die goed zijn voor de huid.
 
Voedsel rijk aan vitamine A, foliumzuur en vitamine B-complex is uitstekend voor de huid en zal helpen bij de samenvoeging van nieuwe cellen, net als voedsel rijk aan proteïnen, een belangrijke bouwsteen van de haarvezel. Voedsel dat een goede bron is van deze vitamines is (om maar enkele soorten te noemen): spinazie, broccoli, paddenstoelen, eieren, lever, oesters, tonijn, kip, mager biefstuk, garnaal, bananen, tomatensap, groene bonen, asperges, zwarte erwten, linzen, witte bonen, spikkelbonen en kikkererwten.
 
Er zijn natuurlijke andere belangrijke voedende bestanddelen, zoals volle granen en een evenwichtige voeding in het algemeen, maar deze voedingsproducten zijn rijk aan de bouwstoffen die nodig zijn om te helpen bij een gezonde haargroei.
 
U ziet dus dat glanzend haar niet gewoon een kwestie is van één of twee simpele trucjes. U kunt de look van glanzend haar tijdelijk nabootsen, maar niets zal langer meegaan dan de glans van gezond haar dat goed verzorgd wordt en groeit vanuit de bron, klaar om gezien te worden als glad, glanzend en mooi.
 
©Kapsels.net
Foto: Maalenn/Shutterstock
 
Zie ook: Natuurlijke middeltjes voor glanzend haar