Hoe er vrouwelijk uitzien met een pixie

Pixie kapsel
Foto: Ilolab/Shutterstock
Vraag: Ik ben 45 jaar en ik ben mijn lange haar beu. Ik draag het heel de tijd in een paardenstaart en ik denk dat het tijd wordt om toe te treden tot de club van mensen met kort haar. Ik wil alles laten knippen en gaan voor een pixie look. Waarnaar moet ik vragen om er zeker van te zijn dat ik er nog steeds vrouwelijk uitzie met mijn pixie?
 
Antwoord: Goed voor jou! Je hebt genoten van je lange haar gedurende de passende periode in je leven en nu ben je helemaal zelf tot het besluit gekomen om je haar te laten knippen. Dat zal heel wat stof doen opwaaien. Laten we eens enkele zaken bekijken die je best in overweging neemt.
 
1. Als u er nog geen hebt: ga op zoek naar een rijpe, ervaren en in één woord geweldige kapper in een beter salon. Ja, dat zal een stuk duurder uitvallen dan de kapper om de hoek en er zal wat mooidoenerij zijn … Maar wanneer u naar het kapsalon gaat, dan wilt u verwend worden, weten dat u in goede handen bent en er zeker van zijn dat u als een erg aantrekkelijk iemand zult buitenstappen.
 
U hebt waarschijnlijk een erg druk leven. Betaal die extra centen. U verdient het om in de handen van een kapper te zijn die echt goed is en uw haar op de passende manier zal behandelen terwijl u supervrouw bent.
 
2. Zorg ervoor dat uw pixiesnit past bij uw gezichtsvorm. U kunt zelf kijken naar uw gezicht en bepalen welke gezichtsvorm u hebt (hartvormig, ovalen, langwerpig of vierkant zijn de hoofdtypes). U kunt ook een meer accurate en diepere analyse laten uitvoeren door een kapper of make-upartiest. Wanneer u op de hoogte bent van uw gezichtsvorm en gelaatstrekken, dan kunt u online een kapsel kiezen op Kapsels.net of in kapseltijdschriften of andere magazines zoeken. Kies een snit die het best past bij uw gezichtsvorm en gelaatstrekken.
 
3. Opteer voor een kapsel met lange pony en piekerige zijkanten die uw gezicht omkaderen op een zachte en vrouwelijke manier. Het kapsel kan erg kort zijn achteraan en bij de kruin, maar u hebt wat lengte nodig rond het gezicht, vooral bij de pony. De lengte verzekert dat het kapsel chic is, maar toch nog steeds vrouwelijk.
 
4. Overweeg om uw haarkleur te veranderen of te upgraden. Dit is echt belangrijk want een massief gekleurde pixie heeft de neiging om er tweeslachtig – in de richting van mannelijk uit te zien. Dit is vooral zo voor donkere haarkleuren zoals zwart, donkerbruin enz… Kies voor enkele highlights in de pony en aan de zijkanten. Dit zorgt voor een mooie vrouwelijke toets en verheldert eveneens het gezicht, terwijl dit ook een ongelooflijk verjongend effect heeft.
 
5. Het is erg belangrijk hoe u uw pixiesnit gaat stylen. Neem foto’s van uw favoriete kapsels mee naar het kapsalon. Vraag aan de kapper/kapster om uit te leggen hoe u elk kapsel kan bekomen en vraag ook welke haarproducten u best gebruikt. Vraag eveneens om uw haar te stylen zoals het kapsel op uw favoriete foto. Let goed op hoe de kapper/kapster zijn/haar handen gebruikt, welke producten gebruikt worden enz… zodat u dezelfde look thuis kunt kopiëren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Perfecte pixies
 
Hoe kort haar vrouwelijk maken