U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Vettig haar in de winter

Vraag: Wat maakt mijn haar zo vettig tijdens de winter? Mijn lang haar is altijd vettig wanneer het winter is. Wat is de reden? Komt dit door het koude weer?
 
Antwoord: Tijdens de winter hangt er heel wat vocht in de lucht en dat verzamelt zich rond het haar in micropartikels. Deze opbouw van vocht doet het haar super vettig lijken, zelfs wanneer uw haar normaal gezien nog proper zou moeten zijn.
 
U zult hetzelfde zien gebeuren wanneer u een lange wandeling maakt langs het strand, vooral bij mistig weer. De zout- en waterpartikels in de lucht verzamelen zich rond het haar en doen het vettig of vuil lijken, zelfs wanneer u nog maar net voor de wandeling uw haar gewassen hebt.
 
Vettig haar

We dragen tijdens de winter ook hoeden en mutsen en sjaals rond onze nek en ons hoofd. We zweten erg makkelijk bij onze hoofdhuid, wat betekent dat het haar eigenlijk zweterig en vettig wordt door de opbouw van zweet.
 
Nog iets wat zal bijdragen tot het feit dat haar er sneller vuil uitziet, is het feit dat we de neiging hebben om tijdens de winter heel wat meer product op ons haar te gebruiken om kroeshaar te voorkomen en om te proberen om het haar glanzend en steil te houden. Deze producten zijn op basis van silicone, wat het haar op korte termijn glanzender en steil zal doen ogen.Na een dag of twee echter zal het haar er kleverig en vuil uitzien.
 
Zie ook:
 
Vettig haar
 
Haarverzorgingsadvies voor de winter
 
Afbreken van haar tijdens herfst en winter
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact