Snellere haargroei

Brunette met halflang tot lang haar
Foto: Bcfc/Shutterstock
Vraag: Ik heb nu halflang haar en wil het graag langer. Als ik mijn haar om de twee dagen was en condition, zal het dan sneller groeien? Mijn haar reikt nu tot net onder mijn schouders.
 
Antwoord: Ik wou dat ik kon zeggen “ja”, want dan zou elke vrouw die lang weelderig haar wil, dit doen. Jammer genoeg zal uw haar maar zo snel groeien als het groeit. Gemiddeld groeit iemands haar een goede cm per maand. Bij sommige mensen gaat dit sneller, bij andere trager. Alles is genetisch bepaald.
 
Er zijn echter wel een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw haar zo goed mogelijk groeit. En dit is:
 
1. Zorg voor een evenwichtige voeding vol proteïnen en rijk aan vitamine C, A en E. Het lichaam heeft deze dingen nodig om haar te doen groeien.
 
2. Hou uw haar en hoofdhuid zuiver en in conditie. Een propere hoofdhuid helpt om vlekken en andere irritatie te voorkomen die de haargroei kunnen verhinderen of beïnvloeden. Het haar in conditie houden helpt om haarverlies door breuk en gespleten haarpunten te reduceren.
 
3. Zorg voor voldoende rust en passende hoeveelheden beweging. Deze zaken helpen u om om te gaan met stress, wat nadelige effecten kan hebben op het lichaam en dus ook de haargroei kan beïnvloeden.
 
Er zijn nog tips die u ongetwijfeld al kent: vermijd waar mogelijk warmtestyling, behandel het haar zachtjes, enz… Zo voorkomt u beschadiging en vermijdt u teruggang in uw groeiproces.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Groeit haar sneller wanneer het gevlochten is?