Vlechten en snellere haargroei

Haar met vlechten
Foto: Mimagephotography/Shutterstock
Vraag: Is het waar dat haar sneller zal groeien wanneer u het gaat vlechten? Iemand vertelde mij dat haar langer en sneller dan gewoonlijk groeit wanneer het gevlochten is.
 
Antwoord: Nee. Het vlechten van het haar zal er NIET voor zorgen dat het sneller dan normaal groeit.
 
Vrouwen die hun haar lang gevlochten dragen, vinden echter wel dat dit helpt om het haar sneller te doen groeien, omdat de vlechten het haar beschermen tegen stress en beschadiging veroorzaakt door omgeving en styling. Kapsels met haar dat op de juiste manier gevlochten is en verzorgd wordt, zijn uitstekend voor vrouwen die vaak last hebben van haarbreuk en beschadiging.
 
Het haar kan er uiteindelijk gezonder en voller uitzien en het kan aanvoelen alsof het sneller groeit. Dit komt doordat het haar sneller vanzelf kan groeien zonder de breuk en beschadiging door styling of omgeving.
 
Bent u van plan om te kiezen voor een gevlochten kapsel, spreek dan zeker met uw kapper over het verzorgings- en onderhoudsschema en over uw haartype. De meeste kapsels met vlechten zijn bedoeld voor Afro-Amerikaans etnisch haar of voor haar dat ruw en erg krullend is of kroest. De vlechten moeten vaak dagelijks (of meerdere keren per dag) behandeld worden met lichte fruitoliën en moisturizers en worden vaak niet zo vaak gewassen als andere haartypes.
 
U moet er zeker van zijn dat u dit schema kunt volgen en de vlechten kunt onderhouden. (Veel Kaukasisch (Europees) haar is erg zijdezacht en glad en is daarom niet geschikt om te vlechten.) Spreek met uw kapper over de onderhoudskost (en het onderhoudsschema) vooraleer u de stap waagt. Denk eraan, een doordachte beslissing is steeds een betere beslissing.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar