Rolkraagtruien en kapsels

Jennifer Aniston met een rolkraagtrui
Jennifer Aniston - Foto's: Featureflash/Shutterstock
Vraag: Ik las dat rolkraagtruien erg in de mode zullen zijn volgende herfst en winter. Wat zijn de beste kapsels en haarlengtes om met een rolkraagtrui te dragen?
 
Antwoord: Eénkleurige rolkraagtruien (coltruien) kunnen een prachtige achtergrond vormen voor sommige kapsels, vooral diegene die lang en echt kort zijn. De reden hiervoor is dat rolkraagtruien het perfecte kader creëren om een kapsel te tonen. Uw nek, sleutelbeenderen en borstzone zijn bedekt, wat betekent dat er niets is dat de aandacht afleidt van uw gezicht en kapsel.
 
Lang haar ziet er onberispelijk uit in combinatie met een rolkraagtrui, vooral wanneer u de kleur van de trui kiest met uw haarkleur in gedachten. Hebt u donker haar, draag dan een crèmekleurige, witte of andere licht gekleurde trui. Ga uw haar straightenen of krul de punten met een krultang met brede pen, zoals vele modellen doen. Hebt u blond haar, probeer dan een zwarte, antracietkleurige of andere trui met een diepe kleur. Dit is omdat blond haar de neiging heeft om zich te vermengen met licht gekleurd materiaal en donker haar vervaagt wanneer het gecombineerd wordt met een donker materiaal.
 
Wilt u die extra kick van aandacht gevestigd zien op uw mooie glanzende lokken, kies dan een materiaal dat het haar zal doen uitkomen in scherp reliëf ten opzichte van de kledij. Zorg er ook voor dat de kleuren van uw kleren passen bij uw huidskleur.
 
Erg kort haar gedragen in combinatie met een niet geplooide rolkraagtrui is ook erg modieus. Zorg ervoor dat de trui strak zit en er geen kleurpatronen of tekeningen zijn om een modieus en toch elegant voorkomen te creëren. Kies voor een gestructureerde en uniform gekleurde rolkraagtrui die uw lichaamstype complimenteert. Een rolkraagtrui accentueert de vorm van een vrouw perfect, zonder over te komen als onbeschaafd zoals het geval is bij nauw aansluitende kledij die veel huid toont.
 
vrouw met een kort kapsel en een coltrui met ongevouwen kraag
Afbeelding: AI-illustratie
Kort haar past goed bij een rolkraagtrui, want het haar geraakt niet vast in de plooi van het materiaal in de nekzone. Een goed gestylede moderne pixiesnit past perfect bij een coltrui, want die combineert de elementen van mode en trendy gevoel en er steekt ook stijl en tijdloze vrouwelijkheid in. Ga uw pixie stylen in een piekerig kapsel met aantrekkelijke textuur, terwijl u uw pony piekerig en zacht rond uw gezicht laat vallen.
 
Kapsels die niet zo goed passen bij een rolkraagtrui zijn halflange kapsels die eindigen waar de plooi van de rolkraag begint. De punten van uw haar zullen in alle mogelijke niet gewenste richtingen buigen. En als dat heel de dag gebeurt, dan is het resultaat warrig haar tegen het moment waarop het avond is en u wilt uitgaan.
 
De punten kunnen ook vast geraken in de vouw van het nekmateriaal. Dit kan voor jeuk of irritatie zorgen, vooral wanneer u erg steil en medium tot dik haar hebt. Halflange kapsels hebben eveneens de neiging om over te gaan in het silhouet van de rolkraagtrui, want de haarlengte stopt daar waar de rolkraag begint.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Je haar in je rolkraag stoppen
 
Haar langer doen lijken met een rolkraag