Middenscheiding en het knippen van een pony

Dakota Johnson kapsel met een pony
Dakota Johnson - Foto: Bigstock
Vraag: Ik heb lang haar met een scheiding in het midden. Is het mogelijk om te kiezen voor een pony?
 
Ik vroeg het aan een kapper en die zei dat ik mijn haar zou moeten trainen met een andere scheiding omdat de middenscheiding voor problemen zou zorgen. Ik wil dezelfde pony als Dakota Johnson toen ze haar haar in een bob had. Help!

 
Antwoord: Ja, het is mogelijk om uw haar in een pony te laten knippen en het mooi te doen ogen. U zult echter gewoon wat geduld moeten hebben hierbij.
 
De reden waarom uw kapper zei dat u uw haar zult moeten trainen om het te doen vallen in een ponypatroon is gebaseerd op twee zaken. Eerst en vooral: wanneer u uw haar lange tijd op een bepaalde manier draagt, dan begint het automatisch op die manier te vallen. Aangezien u lang haar hebt met een scheiding in het midden, is uw haar super gewoon om naar de zijkanten te vallen. Dit is het tegenovergestelde van wat u wil met een haarsnit met pony ŕ la Dakota Johnson.
 
De tweede reden is dat we allemaal groeipatronen of weerborstels hebben die bepalen hoe ons haar van nature valt. Ik ken mensen met drie of vier weerborstels in hun pony en die gaan allemaal in een andere richting!
 
Maar geen paniek. U kunt dit doen werken. Vraag eerst en vooral aan uw kapper om u te tonen hoe u uw pony kunt föhnen zodat die recht naar beneden valt, afgezien van bovenvermelde varianten.
 
U zult het haar eigenlijk in de tegenovergestelde richting moeten trekken, zodat het natuurlijk valt wanneer u uw haar gaat föhnen. Zo forceert u het haar om te vallen in de gewenste richting. Wanneer u naar bed gaat, maakt u het haar vast met een speld in de richting waarin u wil dat het valt. Dit verplicht het haar eveneens om op natuurlijke wijze in zo’n kapsel te “leren” vallen.
 
Vraag gewoon ook steeds aan uw kapper om uw pony lang genoeg te knippen, zodat u die naar achter kunt spelden wanneer u té gefrustreerd geraakt.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Tips voor een betere pony
 
De verschillende soorten pony´s