Pony voor kinderen

Kinderkapsels met een pony
Foto: Bigstock
Vraag: Ik denk eraan om mijn zoon en dochter een pony te geven om hun haar handelbaarder te maken. Is dit een goed idee?
 
Antwoord: Hebt u uw kinderen gevraagd of ze eigenlijk wel een pony willen laten knippen? Zijn ze oud genoeg om voor zichzelf te beslissen? Als ik u was, dan zou dit mijn beginpunt zijn. Denk eraan dat zij het zijn die dagelijks zullen moeten leven met hun kapsel.
 
Als ze dit echt niet willen, dan zou het kunnen dat ze u dit uiteindelijk kwalijk nemen. Hoe vaak horen we niet verhalen van hoe mensen nog steeds de schuld geven aan hun ouders omdat ze ongelukkig zijn met hun kapsel, kledij of andere zaken die ze niet mochten doen tijdens hun kindertijd?
 
Als hun haar echt onhandelbaar is, dan is de kans groot dat ze zelf vragen naar een pony, want zij zijn diegenen die dagelijks moeten omgaan met hun haar. Het is echt best om rekening te houden met hun mening in een beslissing zoals deze.
 
U moet ook rekening houden met de structuur van hun haar. Krullend of golvend haar of haar met weerborstels of sterke groeipatronen kan erg moeilijk zijn om in een pony te schikken wanneer u niet gewoon bent om uw haar elke dag te stylen, vooral in het geval van jongens.
 
Ik zou echt aanraden om eerst naar het standpunt van uw kinderen te vragen in verband met een pony en van daaruit starten. Als de kinderen het zien zitten, dan zou ik het een kans geven. Een pony kan het leven van ouders en kinderen veel vereenvoudigen, want een pony neemt de hoeveelheid haar bovenaan het hoofd weg. Aangezien het haar bovenaan gewoonlijk het langst is, is dit ook de plaats waar het meest klitten ontstaan; vooral nadat het haar gewassen werd of bij het ontwaken.
 
Jongens houden gewoonlijk van een pony omdat ze die kunnen stylen met wax of gel tot hij stijf staat of op een meer warrige manier zoals de bedhead kapsels die bijzonder trendy zijn tegenwoordig. Omdat een pony automatisch betekent dat het haar ook korter is, zijn deze types jongenssnitten gewoonlijk erg keurig; wat ook goed is voor school.
 
Meisjes houden van een pony omdat die zelfs een alledaagse paardenstaartlook kan transformeren in een echt cool kapsel. Vooral diagonale pony’s zijn tegenwoordig zo cool. Deze pony is echt veelzijdig, in het bijzonder voor meisjes, want het haar kan naar achter vastgespeld worden of zelfs opzij gevlochten worden.
 
Vraag de kapper om de pony voldoende uit te dunnen om de kans op klitten te minimaliseren en om het meeste volume kwijt te geraken. Het onderhouden van een pony is ook tamelijk eenvoudig. Laat die gewoon om de paar maanden bijknippen om te voorkomen dat het haar in de ogen valt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Tienerkapsels
 
Tips voor kinderkopjes