Hoe het ontwarren minimaliseren

Haar drogen en ontwarren na het wassen
Foto: Kamira/Shutterstock
Vraag: Mijn lange steile haar gaat steeds klitten wanneer ik het was. Ik heb minimum 15 minuten nodig om het te ontwarren. Hoe kan ik deze ontwarjob na het wassen tot een minimum beperken en de tijd nodig om te ontwarren gaan reduceren?
 
Antwoord: Hieronder vindt u enkele tips om u hopelijk te helpen bij uw dilemma.
 
Begin eerst en vooral met het grondig borstelen van uw haar – met een borstel van natuurlijke haren, van hoofdhuid tot punten – tot het haar glad is. Dit zal helpen om oppervlakkig vuil en product te verwijderen en de talgvetten geproduceerd door de hoofdhuid te herverdelen. Daarna bent u klaar om te starten met het wassen van uw haar.
 
Zorg er dan voor dat u bij het wassen enkel uw haar bij de hoofdhuidzone gaat masseren. Dit betekent dat u uw vingertoppen gebruikt om kleine achter- en voorwaartse of zijwaartse bewegingen te maken bij de hoofdhuid. Gewoonlijk is dit niet méér dan een beweging van een goede cm, misschien in zigzag van de bovenkant van het hoofd naar de perimeter van het haar.
 
De bedoeling hier is om schuim te vormen bij de hoofdhuid en dit dan naar beneden te trekken doorheen de haarlengtes. Stapel nooit al uw haar op bij het hoofd om het te doen schuimen. Haar is het meest broos wanneer het nat is en u kunt dan makkelijk klitten creëren.
 
Na het zachtjes wassen van het haar brengt u een vochtrijke conditioner aan (bij voorkeur één die het haar zacht maakt). Volg goed de instructies. Veel mensen laten hun conditioner namelijk niet lang genoeg inwerken.
 
Tot slot mag u bij het DROGEN van uw haar NIET gaan wrijven op uw hoofd met een handdoek. Dit veroorzaakt alleen maar knopen. Neem een propere, droge handdoek en druk die tegen het hoofd. Zo neemt u het vocht uit het haar weg. Bij de haarlengtes drukt u gewoon secties haar tussen de plooien van de handdoek. Wilt u het haar droger, maar niet geföhnd, dan kunt u overschakelen op papieren doekjes nadat u het meeste vocht verwijderd hebt met een gewone handdoek.
 
Voor het ontwarren gebruikt u een kam met BREDE TANDEN en werkt u van punten tot hoofdhuid. Indien nodig kunt u een ontwarspray gebruiken om het haar glad te helpen maken en klitten makkelijker te doen verdwijnen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Tips voor het ontklitten van haar