Ongelijke haarsnit

Ongelijk geknipte bob
 
Vraag: Ik liet mijn haar knippen in een bob, maar die is ongelijk qua lengte! En kant is langer dan de andere. Mijn vriend vindt dit leuk en hij houdt van de look, maar ik ben in shock.
 
Wat is er gebeurd? Dit was mijn eerste bezoek aan dit kapsalon. Zijn ze zo slecht in het knippen van haar?

 
Antwoord: Dit gebeurt eigenlijk veel vaker dan u zou denken! Maar het is geen ramp en als het u stoort, moet u teruggaan en vragen aan de kapper dat hij de zijkanten gelijk knipt.
 
De meest voorkomende fout is dat de kapper er niet op let of de klant wel goed rechtzit, met het hoofd perfect waterpas. De meeste mensen zitten van nature met hun hoofd lichtjes gebogen naar de ne of de andere kant. Dit betekent dat de lengtes van de zijkanten van een snit waterpas lijken voor de kapper, terwijl dit in het echt niet zo is.
 
Dit is haast bij elke kapper al wel eens gebeurd, vaak wanneer het super druk is in het kapsalon en de kapper gehaast is en in tijdsnood zit.
 
Uw kapper zou zeker veel liever hebben dat u teruggaat naar het salon, zodat hij het probleem in enkele minuutjes tijd kan oplossen dan dat u wegblijft of ongelukkig bent met de snit.
 
Asymmetrische snitten zijn echt cool, maar als u een gewone bob verkiest, ga dan terug en laat de kapper zijn ding doen.
 
©Kapsels.net     Foto: Bigstockphoto
 
Lees ook:
 
Mislukt kapsel
 
Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?