Lang haar en leeftijd

Kapsel voor een oudere vrouw
Foto: Shutterstock
Vraag: Denkt u dat een 40-jarige vrouw die jong is van geest en in kledinggevoel kort of lang haar moet hebben? Bestaat er echt een leeftijd waarop iemand te oud wordt voor lang haar? Wat maakt slanker, lang of kort? Ik ben 1,75 m groot en weeg 66 kg.
 
Antwoord: Ik ben van mening dat elke vrouw een kapsel moet hebben dat haar persoonlijkheid weerspiegelt – los van haar leeftijd. Het haar moet uw gezicht en gelaatstrekken accentueren en moet in verhouding staan tot uw lichaamsbouw.
 
Voor een afslankend effect – indien nodig – is een kapsel met méér hoogte bovenaan, laag volume opzij en lengte een goede keuze; hou de haarlengte wel in verhouding tot uw lengte.
 
Er staat geen leeftijd op lang haar. De meeste vrouwen die van lang naar kort gaan, doen dit voor andere redenen dan leeftijd alleen. Dikwijls willen ze gemak en soms is het een kwestie van persoonlijke smaak of verlangen naar iets anders.
 
Maar, ik verzeker het u, erg weinig dames voelen tegenwoordig de noodzaak om te zeggen “Ik ben nu 40, dus ik moet mijn haar laten knippen.” Zolang u het leuk vindt, zolang het past bij uw persoonlijkheid en stijl en zolang het er goed uitziet, draagt u uw haar maar zoals u het wenst.
 
Kijk eens naar deze dames van 40 jaar en ouder en oordeel zelf:
 
Teri Hatcher
Teri Hatcher - Foto: carrie-nelson/Shutterstock
Catherine Deneuve
Catherine Deneuve - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Deze dames zijn ouder dan 40 en zien er prachtig uit met langer haar. Hun kapsels zijn verschillend, maar hebben een gemeenschappelijk thema: allebei de looks staan flatteus bij hun gezicht en lichaamsbouw. Dus ga gerust voor de haarlengte die je zelf wilt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels voor oudere dames