Krullend haar knippen

Krullend haar knippen
 
Wat gebeurt er wanneer u uw van nature krullende haar korter laat knippen? Gaat het méér of minder krullen? Of blijft alles hetzelfde?
 
Antwoord: Het is een veel voorkomende misvatting dat de eigenlijke structuur van krullend haar verandert eens het haar geknipt is. Dit is totaal onwaar.
 
De lengte van een haarlok verminderen heeft totaal geen effect op de eigenlijke structuur van het haar. Ik veronderstel dat het feit dat het haar verschillend oogt (méér of minder krullend) nadat het geknipt werd, de reden is waarom deze misvatting voorkomt.
 
Krullend haar heeft het potentieel om er anders uit te zien nadat het geknipt werd, te wijten aan het effect dat het gewicht van het haar heeft op het neerwaarts trekken van de krul. Wanneer krullend haar lang is, ziet de krul er meer ontspannen uit doordat het gewicht van langer haar de krul naar beneden trekt.
 
Wanneer u dit type haar knipt en bijgevolg het gewicht van het haar vermindert, dan vermindert u eveneens het neerwaarts trekken van de krul. Dit betekent dat de krul opveert, wat de structuur van het haar elastischer en compacter maakt en het haar eigenlijk ook korter doet lijken dan het eigenlijk is. Hoe compacter de krullen zijn, hoe korter het haar zal ogen.
 
Dit is ook de belangrijkste reden waarom veel kappers verkiezen om echt krullend haar te knippen wanneer het droog is. Op die manier kan de kapper het vallen van het haar nauwkeurig beoordelen terwijl het in zijn natuurlijke vorm is. Zo kan hij ook vermijden dat het haar té kort geknipt wordt.
 
Dames of heren met krullend haar klagen vaak over het feit dat kappers hun haar gewoonlijk te kort knippen. Dit komt doordat nat haar veel zwaarder is dan droog haar, dus wordt de krul naar beneden getrokken. Nadat het haar geföhnd is en in zijn natuurlijke vorm krult, veren de krullen veel hoger op dan wanneer het haar nat is en dan ziet het haar er erg kort uit.
 
©Kapsels.net
Foto: Space Cat/Shutterstock
 
Lees ook:
 
Hoe haar knippen
 
Krullend haar en laagjes
 
Haar kort knippen om het steiler te maken