Erg korte jongenskopjes

Het korte kopje van Halle Berry
Halle Berry - Foto: Phil Stafford/Shutterstock
Vraag: Heb ik lichte gelaatstrekken nodig om een erg korte snit te kunnen hebben zoals Halle Berry, Alyssa Milano, Natalie Portman?
 
Antwoord: De superkorte, jongensachtige snit is gewoonlijk enkel flatterend bij diegenen met rondere gelaatstrekken of zachte, verfijnde kenmerken. De voorbeelden die jij aangeeft zijn goede kandidates voor korte kopjes omwille van verschillende redenen.
 
Halle Berry is een beminnelijke vrouw en kan de korte, woelige snit dragen omwille van haar ronde ogen, voorhoofd en neus en Natalie Portman heeft eveneens een rond voorhoofd en jukbeenderen om tegengewicht te bieden aan de superkorte elementen van het jongenskopje.
 
Alyssa Milano heeft een ovalen gezicht en een scherpere kaak en kin, maar ze heeft ronde wangen die harmoniŽren met een korte snit en het is zo dat een ovalen gezicht bijna bij elk kapsel past.
 
Natalie Portman met superkort haar
Natalie Portman - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Alyssa Milano met kort geknipt haar
Alyssa Milano - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Je zal gewoonlijk superkorte kapsels moeten vermijden als je je in de eerder extreme uiteinden van het spectrum bevindt: diegenen die zwaar belast zijn met ronde of brede gezichten en diegenen die erg mager zijn met scherpe, hoekige gelaatstrekken.
 
Ik adviseer mijn klanten gewoonlijk om in stappen te werken wat hun haar betreft. Eerder dan van schouderlang naar superkort te gaan, probeer je best een paar stappen tussenin. Zo raak je niet enkel gewoon aan minder haar, maar kan je ook eens aanvoelen hoe kort een kapsel zou mogen zijn om goed te passen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Redenen om je haar kort te knippen
 
De juiste korte haarsnit voor je gezichtsvorm