Knopen in individuele haarlokken

Krullend schouderlang haar
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
Vraag: Ik ben 40 jaar. Ik heb erg krullend schouderlang natuurlijk haar en ik zou het willen laten groeien tot op taillelengte. Het laatste anderhalf jaar ging ik het enkel wassen en conditionen.
 
Ik gebruikte geen fhn/stijltang, gewoon een opmaakkam. Op die manier heb ik geen last van gespleten haarpunten, maar ik slaag er maar niet in om knopen in individuele lokken te vermijden. Hebt u advies voor mij?

 
Antwoord: Laat mij u eerst feliciteren. Weinig dames met uw haartype hebben de volharding of nodige discipline om uw routine te volgen. Trek niet te veel aan de knopen. Maar ik denk niet dat u dit doet. Door de manier waarop krullend haar groeit en door het feit dat individuele lokken mr krullen naarmate u naar beneden gaat langs de lengte van de schacht, is het haar vatbaarder voor knopen. Hieronder hebt u enkele tips die u zouden moeten helpen.
 
Het eerste wat u moet checken zijn de technieken die u gebruikt bij het wassen, conditionen en drogen van uw haar. Bij het wassen of aanbrengen van conditioner moet u een klein beetje product in de palm van uw hand doen, dit dan verspreiden over beide handen en daarna met handen en vingers door de natte haren gaan. Doe de shampoo schuimen door kleine, cirkelvormige masseerbewegingen te maken bij de hoofdhuid en door de vingers te gebruiken om de shampoo door het haar te kammen tot de haarpunten indien nodig. Noot: tenzij u een vette hoofdhuid hebt of uw haar vaak blootgesteld is aan een vuile omgeving, moet u uw haar niet elke dag wassen.
 
Conditioner brengt u op een gelijkaardige manier aan, behalve dan dat u hier werkt van uiteinden naar boven toe. Denk eraan dat u niet te hard wrijft op nat haar. Vooral krullend haar heeft de neiging om te klitten en knopen te vormen bij het wassen en conditionen, behalve wanneer het met zorg behandeld wordt.
 
Bij het drogen van het haar mag u nooit echt wrijven met de handdoek. Duw in de plaats met de handdoek op het haar bij de hoofdhuid en duw daarna de lengtes in de handdoek om overtollig vocht te verwijderen. U kunt ook gewoon de handdoek als een tulband rond het haar draaien en zo het vocht doen verdwijnen terwijl u verdergaat met uw opmaakroutine.
 
Het kan dat u een andere shampoo en conditioner moet gebruiken. Ik zou kiezen voor een formule die zorgt voor glad en zijdezacht haar. Deze producten helpen om de schubbenlaag van de haarschacht glad te maken en zo gaat het haar meer glijden. De haarlokken zijn glad en er zullen minder knopen voorkomen.
 
Gebruik naast de conditioner die u uitspoelt ook een leave-in conditioner/ontwarproduct in sprayvorm. Zo is het haar beter beschermd tegen vochtverlies en ligt er op het haar ook een licht laagje met essentile olin om de cuticula verder te helpen gladmaken. U doet de leave-in conditioner op het haar wanneer het handdoekdroog is.
 
Nog een uitstekend product is gladmakend serum. Er bestaan veel merken om uit te kiezen. Voor de beste resultaten doet u het product op vochtig haar vr het drogen en gebruikt u een grofgetande kam of opmaakkam om het product gelijkmatig te verdelen.
 
Wees zacht voor uw haar en voeg enkele producten toe aan uw routine die helpen om de cuticula glad te maken: u zou bevredigende resultaten moeten bekomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over krullend haar