Hoe een tulband maken

Hoe een tulband maken met een handdoek
 
Vraag: Hoe wikkelt u een handdoek rond het haar zoals een tulband?
 
Antwoord: De idee van het dragen van een handdoek op de wijze van een tulband verwijst naar de hoofdmode gedragen door mensen van vele nationaliteiten, gebaseerd op het wikkelen van een lang stuk stof rond het hoofd als bedekking van hoofd en haar. Die tulbanden krijgen vele namen. U vindt ze in Arabische, Indische en vele Noord- en West-Afrikaaanse landen (om maar enkele voorbeelden te noemen).
 
Hier zullen we het woord “tulband” gebruiken om een bedekking van haar en hoofd aan te duiden waarbij een lang stuk stof rond het hoofd gewikkeld wordt en vastgemaakt wordt.
 
Een handdoek rond het hoofd wikkelen op de manier van een tulband wordt gewoonlijk gedaan om toe te laten dat de handdoek het teveel aan vocht uit het haar haalt terwijl de persoon in kwestie kan verdergaan met andere taken. Zo kan die persoon het tijdsgebruik maximaliseren.
 
Om een tulband te maken met behulp van een handdoek hebt u een handdoek nodig die groot genoeg is om het hoofd te bedekken en waarvan de uiteinden tot onder de schouders hangen wanneer die gedrapeerd zijn over de bovenkant van het hoofd. Veel mensen houden van een dikke pluche handdoek, maar dunnere handdoeken werken beter voor de tulbandmethode. U kunt in feite gewoon een lang stuk absorberende stof gebruiken in plaats van een handdoek wanneer u dit wenst.
 
Handdoek rond het haar gewikkeld, zoals een tulband
Foto: B-D-S Piotr Marcinski/Shutterstock
De breedte van de handdoek moet voldoende zijn om zich uit te strekken van de voorste haarlijn tot de nek. Is de handdoek breder, vouw die dan tot u de vereiste breedte hebt.
 
Het specifieke wikkelen hangt af van de lengte van het haar. Voor kort haar plaatst u gewoon de gevouwen rand van de handdoek in de nek en laat u de rest van de handdoek het voorste deel van het hoofd bedekken. Neem de uiteinden van de handdoek en breng die rond het voorhoofd.
 
Plaats de uiteinden van de handdoek kruisgewijs, richt die naar achter naar de nek en steek die onder de gevouwen rand van de handdoek. Indien nodig kunt u clips of schuifspelden gebruiken om de uiteinden op hun plaats te houden.
 
Bij lang haar leunt u met het hoofd naar voor zodat het haar aan de voorkant van uw lichaam hangt. Plaats opnieuw de gevouwen rand van de handdoek (als die er al is) in de nek en laat de overblijvende rand naar de voorkant toe vallen. Verzamel de uiteinden van de handdoek en druk de haarlengte tussen de uiteinden van de handdoek.
 
Draai de uiteinden van de handdoek zachtjes samen met het haar tot de handdoek lichtjes strak is, breng de wrong daarna naar boven en naar achter over het hoofd tot in de nek. Steek de uiteinden onder de gevouwen rand van de handdoek en zet vast indien nodig.
 

 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe je haar drogen met een handdoek