Haar en zout zeewater

Zout zeewater en haar
 
Vraag: Hoe slecht is zout zeewater voor uw haar? Wat doet het?
 
Antwoord: Zout water heeft voor één of andere reden het label gekregen van een echt slechte reputatie, wat mensen nog maar eens volledig accepteren als waar zonder eerst zelf te zoeken naar antwoorden. De waarheid is dat zout water sommige haartypes kan uitdrogen, maar het is bewezen dat zout water op één of andere manier heilzaam is voor de meeste mensen.
 
Het hoge zoutgehalte van zeewater kan droog of geverfd haar uitdrogen. Omwille van het hoog gehalte aan mineralen en vitamines in het water, kunnen deze natuurlijke partikeltjes zich vasthechten aan de omtrek van de haarschacht. Als u veel tijd spendeert in het water en uw haar achteraf niet wast, dan kan uw haar kleverig aanvoelen door de opbouw van deze deeltjes.
 
Om u de waarheid te verklappen: de meeste mensen rapporteren goede zaken die met hun haar gebeuren terwijl ze op vakantie zijn en veel tijd spenderen in het zeewater. De vitamines en mineralen in het water verzachten irritaties van de hoofdhuid, in het bijzonder psoriasis.
 
Onze hoofdhuid is gewoonlijk droog en jeukerig omdat we ons haar té vaak wassen en de meeste van onze tijd spenderen in omgevingen waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Airconditioners enz… drogen onze hoofdhuid uit en dit veroorzaakt ook een reeks andere gezondheidsproblemen. De meeste mensen zullen dus enkel voordeel halen uit het feit dat hun haar in contact komt met zeewater.
 
Is uw haar van nature droog of geverfd, leg er dan een laagje op met wat olijfolie of kokosolie vooraleer u gaat zwemmen om te voorkomen dat het zout het haar verder uitdroogt. Hebt u vettig haar, dan zult u een enorme verbetering vaststellen in de vetreductie. Let er gewoon op dat u uw haar wast nadat u in zee gezwommen hebt, want u wilt niet dat zout en andere mineralen zich aan uw haar hechten.
 
©kapsels.net     Foto: Shutterstock
 
Lees ook:
 
Haarverzorging in de zomer
 
Haar beschermen tegen chloor
 
Waarom de zon ons haar lichter van kleur maakt