Haar naar achter duwen

Vrouw met een rolkraag en het haar naar achter gestyled
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik zie heel wat meisjes die hun haar met de vingers naar achter duwen en dan blijft het naar achter. Hoe doen ze dit?
 
Antwoord: U hebt waarschijnlijk erg fijn (de structuur van het haar), erg steil lang haar dat de neiging heeft om direct weer naar voor te vallen nadat u het naar achter geduwd hebt. Dit is een erg mooi en begeerd haartype, wanneer het goed verzorgd en gezond gehouden wordt. Jammer genoeg gaat dit soort haar ook snel klitten en valt het snel los uit een opsteekkapsel. Het valt tť snel naar beneden wanneer het gekruld wordt enzÖ
 
Meisjes van wie het haar mooi naar achter blijft, hebben vermoedelijk dikker (verwijzend naar de letterlijke structuur van de haarschacht) haar en/of hun haarfollikel heeft waarschijnlijk ook de neiging om meer talg/natuurlijke olie te produceren die een laagje legt op de haarschacht om het haar glanzend en gezond en gevoed te houden. Ofwel gebruiken deze meisjes de juiste producten om hen te helpen het haar beter onder controle te houden. Ik zal het zo dadelijk over deze producten hebben.
 
En het is ook zo dat haar dat van nature meer golft of krult (zelfs al ga je het dagelijks straightenen en is het niet meer te zien dat het krullend haar is) de neiging heeft om een droog haartype te zijn. De follikel kan dan aan overproductie van natuurlijke olie doen om dit tegen te gaan, wat betekent dat het haar de neiging zal hebben om meer samen te kleven, wat het effect creŽert van naar achter te blijven wanneer u het weg van uw voorhoofd duwt. Hoe meer talg uw haarfollikel produceert, hoe makkelijker uw haar op zijn plaats zal blijven. Maar als de follikel te veel talg produceert, zal het haar vettig worden, vooral vanaf de wortels tot halfweg de lengtes.
 
Vrouw met het haar naar achteren gestyled
Foto: Shutterstock
Of u nu lang of kort haar hebt, er zijn producten om u te helpen om uw haar naar achter te houden. Hebt u kort haar, dan zou u een wax (wetlook of niet) kunnen gebruiken om uw haar te stylen en het op zijn plaats te houden. Hebt u langer haar, dan kunt u een gladmakend product op basis van silicone gebruiken. De silicone is ontworpen om te doen wat natuurlijke oliŽn doen voor uw haar. Het product legt opwippende haren plat, creŽert een schitterende glans, dimensie en beweging en voegt een dun laagje olie toe om de haarschacht te bedekken. En zo valt het haar ook niet opnieuw naar voor. Zorg er wel voor dat u niet te veel product gebruikt, want anders ziet uw haar er vuil, slonzig en vettig uit.
 
U kunt eveneens een glanzende haarlak gebruiken. Bespuit uw haar met lak, schud uw hoofd enkele keren naar achter en voor en kam uw haar opnieuw uit tot het zacht is. De partikels van de lak hebben de neiging om samen te kleven, wat in feite helpt om het haar op zijn plaats te houden wanneer het naar achter geduwd wordt. Experimenteer met verschillende soorten sprays en siliconeproducten totdat u vindt wat voor u werkt. Dit is echt niet zo lastig.
 
En zoekt u niet graag zelf een product, ga dan naar uw dichtstbijzijnde kapsalon en vraag de kapper om u een product aan te bevelen dat het best werkt voor uw haartype en uw specifieke vereisten.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: Mťťr over het stylen van haar