Haar wassen en groeitempo

Vrouw die haar haren wast
 
Vraag: Heeft het dagelijks wassen van het haar een invloed op het groeitempo? Ik was mijn haar elke dag en ik weet wel dat ik dit beter niet doe, maar zal mijn haar daardoor sneller of trager groeien?
 
Antwoord: Nee. Het dagelijks wassen van uw haar zal het groeitempo niet beïnvloeden, alhoewel het wel een invloed kan hebben op de conditie van het haar (onder andere elasticiteit). Het zou kunnen betekenen dat het haar meer gaat afbreken.
 
Er bestaan geen vaste regels die bepalen hoe vaak u uw haar moet wassen. Als kind werd ons vaak verteld dat we ons haar elke dag moesten wassen. Waar het om gaat, is dat u uw haar moet wassen wanneer het vuil is (of vettig wordt). Dit houdt in dat niet iedereen dezelfde noden heeft.
 
Wanneer u veel zweet of in een vuile en stoffige omgeving werkt, zult u uw haar waarschijnlijk elke dag moeten wassen om het haar en de hoofdhuid proper te houden. Mensen die op kantoor werken (met airco) wassen hun haar waarschijnlijk vaak méér dan eigenlijk nodig is.
 
Was uw haar op een slimme manier. Wilt u het dagelijks wassen, ok, maar zorg er dan voor dat u geen al te sterke shampoo gebruikt, want die zou kunnen te hard zijn voor uw haar. Kies eerder voor een milde shampoo en gebruik steeds een conditioner na het wassen.
 
Wilt u dat uw haar zo snel mogelijk groeit, zorg dan voor een evenwichtige voeding die veel proteïnen bevat om alle nodige vitaminen en mineralen binnen te krijgen, drink veel water en “zorg” voor uw haar, eerder dan het op eender welke manier te behandelen om het gewenste kapsel te bekomen.
 
©Kapsels.net
Foto: Andriano.cz/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe snel groeit haar?