U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar wassen en groeitempo

Vraag: Heeft het dagelijks wassen van het haar een invloed op het groeitempo? Ik was mijn haar elke dag en ik weet wel dat ik dit beter niet doe, maar zal mijn haar daardoor sneller of trager groeien?
 
Haar wassen Antwoord: Nee. Het dagelijks wassen van uw haar zal het groeitempo niet beïnvloeden, alhoewel het wel een invloed kan hebben op de conditie van het haar (onder andere elasticiteit). Het zou kunnen betekenen dat het haar meer gaat afbreken.
 
Er bestaan geen vaste regels die bepalen hoe vaak u uw haar moet wassen. Als kind werd ons vaak verteld dat we ons haar elke dag moesten wassen. Waar het om gaat, is dat u uw haar moet wassen wanneer het vuil is (of vettig wordt). Dit houdt in dat niet iedereen dezelfde noden heeft.
 
Wanneer u veel zweet of in een vuile en stoffige omgeving werkt, zult u uw haar waarschijnlijk elke dag moeten wassen om het haar en de hoofdhuid proper te houden. Mensen die op kantoor werken (met airco) wassen hun haar waarschijnlijk vaak méér dan eigenlijk nodig is.
 
Was uw haar op een slimme manier. Wilt u het dagelijks wassen, ok, maar zorg er dan voor dat u geen al te sterke shampoo gebruikt, want die zou kunnen te hard zijn voor uw haar. Kies eerder voor een milde shampoo en gebruik steeds een conditioner na het wassen.
 
Wilt u dat uw haar zo snel mogelijk groeit, zorg dan voor een evenwichtige voeding die veel proteïnen bevat om alle nodige vitaminen en mineralen binnen te krijgen, drink veel water en “zorg” voor uw haar, eerder dan het op eender welke manier te behandelen om het gewenste kapsel te bekomen.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact