Dieet voor gezond haar

Lang gezond haar
Foto: Depositphotos
Het maakt niet uit hoeveel tijd en geld je besteedt aan het perfectioneren van je haar met producten, de gezondheid van je haar begint van binnen. Haar is een deel van het integumentum (Latijn voor bedekking), een lichaamssysteem zoals het zenuwsysteem.
 
Het integumentum bevat haar, huid en nagels. De drie delen van het lichaam zijn gerelateerd, maar haar is anders doordat het groeit van binnenuit naar buiten toe. Mensen gebruiken een heleboel verschillende haarproducten om het gewenste effect van gezond haar te krijgen.
 
Ongezond haar is niet aantrekkelijk. Het is dof, droog en heeft veel gespleten haarpunten. Het kan er kroezig uitzien. Slechte voeding is de grootste oorzaak van ongezond uitziend haar. Het is rijk aan suiker, zout en dierlijke vetten die slecht zijn voor je haar. Dat soort dieten geeft stress aan het lichaam. Het lichaam heeft dan behoefte aan meer voeding. Je mist vitamine B als je niet goed eet.
 
B-vitaminen hebben verschillende functies in het menselijk lichaam. Ze kunnen helpen haarverlies te verminderen en nagels te versterken. Het is niet moeilijk om voedsel te eten dat vitamine B en C bevat, zoals brood en eieren. Het is niet moeilijk dit soort vitamine rijke voedselproducten in je dieet op te nemen, want ze zijn relatief goedkoop. Vitamine B en C zijn nodig voor haargroei, haarkleur en een goede bloedcirculatie. Genoeg vitamine B en C in je dieet voorkomt het afbreken van plukken haar.
 
Multivitamine pillen zijn goed voor je haar, maar het is belangrijk dat we de juiste voedingsstoffen krijgen uit het voedsel dat we eten. Bijna iedereen neemt multivitamine tabletten. Vitamine A moet in het multivitamine product aanwezig zijn, omdat het wonderen doet voor je huid. Het geeft je een gezonde hoofdhuid. Vitamine A vind je onder andere in abrikozen. Probeer geen ongezond voedsel te eten of ongezonde dranken te drinken. Die putten de lichaamsvoedingsstoffen uit. Probeer zo min mogelijk chocola te eten.
 
Vitamines voor haargroei
Foto: Canva
Acht glazen water per dag is absoluut noodzakelijk voor gezond haar. Om je lichaamssysteem schoon te maken moet je water drinken. Zo raakt je lichaam gehydrateerd en zal je haar meer vocht krijgen. Drink iedere dag water. Het is gemakkelijk en goedkoop.
 
Het haar bestaat voor 98% uit eiwitten. Haarlokken zijn dode eiwitten. Zodra het haar uit het hoofd groeit, is het dood. Haar heeft eiwitten nodig om gezond te blijven. Er is een heleboel eiwit-rijk voedsel. Sommige eiwitten vind je in vlees, zaden en noten.
 
Als je gedeeltelijk vegetarier bent, is tonijn een goede optie. Vis is een goede bron van eiwitten. Tonijn is ook een goede bron van essentiele vetzuren. Omega-3 vetten kun je vinden in koudwater vissen. Essentiele vetzuren, ook EFA's genoemd, moeten aan je dieet worden toegevoegd, om Omega-3 vetten en Omega-6 vetten te krijgen. Deze EFA's kunnen niet door het lichaam worden gemaakt, en zullen dus via een andere bron moeten worden toegevoegd. Omega-6 vetten vind je ook in mais en sommige andere voedselproducten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging