Gespleten haarpunten herstellen

Lang haar met gespleten punten
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb gespleten punten en die moeten hersteld worden. Ik heb geen gespleten punten aan de onderkant van mijn haar, het is grotendeels naar het midden toe. Ik wil mijn haar niet echt laten knippen om de gespleten punten kwijt te geraken omdat het dan echt kort zou zijn.
 
Twee jaar geleden gebruikte ik vaak een stijltang. Daarmee ben ik gestopt en ik gebruik die nu nooit meer. Ik was mijn haar om de twee dagen. Ik gebruik wat serum telkens ik uitga. Als shampoo gebruik ik Dove. Hebt u tips om de gespleten punten te herstellen? Kunt u me goede haarproducten adviseren hiervoor?

 
Antwoord: Het slechte nieuws is dat er geen manier bestaat om gespleten punten te “repareren”. Nadat de haarstructuur in twee gespleten is, is er geen manier om die opnieuw te herstellen. Wat u in zo’n situatie echt zou moeten doen, is verhinderen dat het haar verder gaat splijten langs de haarschacht.
 
Wanneer de punt van het haar beschadigd is, bestaat er een grote kans dat het haar verder zal splijten langs de haarlengte. Wanneer dit gebeurt, is de hele haarlok vernield en zult u het haar volledig moeten laten knippen.
 
Dus ja, de beste oplossing is om de beschadigde punten te laten knippen. Maar aangezien u zegt dat u dit nu niet wilt, kunnen we de alternatieven bekijken. Uw eerste prioriteit is het haar beschermen tegen het verder splijten. In uw situatie zou ik aanraden om stappen te ondernemen om het haar te beschermen tegen elke verdere beschadiging, uw haar enkele maanden de tijd geven om verder te groeien en de beschadigde punten dan definitief te laten knippen.
 
Het beste wat u nu kunt doen voor uw haar is naar een professioneel salon gaan voor een keratine behandeling. Dit is een biochemisch proces waarbij keratine proteïne chemisch bevestigd wordt aan de cortex en andere binnenste lagen van de haarschacht, gevolgd door een proces waarbij de schubbenlaag (cuticula) gesloten en verzegeld wordt om te verzekeren dat de keratine proteïnen bevestigd blijven aan de binnenste laag van de haarschacht. Uw haar zal veel zachter, sterker en gezonder zijn na de behandeling dan ervoor. Dit kan wat duur uitvallen, maar het is echt het beste wat u kunt doen voor uw haar nu.
 
Haar met gespleten punten
 
Ik zou aanraden om een professionele shampoo, conditioner en wekelijkse behandeling voor uw haar te kopen. Het Joico K-Pak gamma zou voor uw haar op dit moment perfect zijn, vooral de Joico K-Pak Reconstructor behandeling. Daar zit de hoogste concentratie Quadramine Complex in, dat is Joico’s bekendste herstelformule met proteïne.
 
Het product werd speciaal ontworpen om de beschadigde lokken en gespleten punten die u nu heeft opnieuw op te bouwen en te beschermen. Als u slechts één behandeling kiest, dan zou ik zeker deze aanbevelen. Dit product won de “Stylist Choice Awards” award voor favoriete product om schade te herstellen.
 
U moet ook alle technieken met warmtestyling tot het absolute minimum beperken terwijl u uw haar probeert te beschermen tijdens deze uitgroeifase. Indien mogelijk gebruikt u best helemaal geen föhn, stijltang, krultang enz… Als u naar een belangrijk evenement moet en uw haar moet stylen, gebruik dan eerst een tegen warmte beschermend product van hoge kwaliteit vooraleer u met warmte werkt op het haar. Gebruik best enkel een föhn en vermijd zoveel mogelijk stijltangen.
 
Volg bovenstaand advies en laat dan uw punten knippen wanneer uw haar lang genoeg is.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Split-Ender
 
Laat gespleten haarpunten verwijderen