U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Een gehoekte bob laten uitgroeien

Vraag: Ik liet mijn haar onlangs knippen in een gehoekte bob. Niemand deed dit kort genoeg, dus liet ik mijn haar 3 verschillende malen knippen. Eindelijk verkreeg ik zo de juiste lengte en nu begint die bob uit te groeien. En eens die begint te groeien, is die niet meer onder controle te houden: de snit ziet er verschrikkelijk uit.
 
Is dit een typisch probleem met korte gehoekte bobs? Ik hou van de snit wanneer ik pas van de kapper kom, maar ik moet uren spenderen om de bob goed te houden eens die begint uit te groeien, dus mijn tweede vraagje is: wat is de beste manier om zo’n bob te laten uitgroeien? Moet ik een nieuwe snit proberen of het lelijke van de uitgroeiende bob gewoon verdragen? Bedankt.

 
Antwoord: Ik leef wel mee met uw situatie, maar uw voorbeeld illustreert nog maar eens het belang van zorgvuldige overweging en afspraak met uw kapper bij het kiezen van een nieuw kapsel. Een nieuw kapsel betekent niet enkel iets dat past bij uw gezichtsvorm en levensstijl; het kapsel moet ook goed te hanteren zijn.
 
De gehoekte bob is prachtig en erg elegant, maar in z’n kortere versie is het een kapsel dat veel onderhoud vergt. Zoals bij de meeste korte kapsels, lijken de kortere haarlengtes sneller uit te groeien. Wanneer het haar een goede cm per maand groeit en op sommige plaatsen slechts 6 mm lang is, dan zullen die plaatsen in een paar weken tijd verdubbelen in lengte.
 
En afhankelijk van de textuur en het golfpatroon van uw haar kan dit betekenen dat het haar onhandelbaar wordt. Ik kan niet echt zeggen dat uw situatie typisch is voor korte gehoekte bobs, maar het is zeker een probleem dat vaak voorkomt.
 
Er bestaan twee oplossingen. Ofwel plant u regelmatige bezoekjes aan de kapper om het haar te laten bijknippen en om de optimale lengte te houden (om de twee à drie weken), ofwel kiest u voor een andere look die langer mooi blijft.
 
Beslist u om de bob op te geven, dan raad ik steeds aan om een “overgangsprogramma” te plannen, waarbij u uw nieuwe kapsel kiest en (met de hulp van uw kapper) een manier plant om uw doel te bereiken. Afhankelijk van de verschillen in lengte en vorm zult u misschien enkele tussentijdse kapsels moeten kiezen om uiteindelijk in stappen tot uw gewenste kapsel te komen.
 
Dit kan een grote hulp zijn, zowel voor uzelf als voor uw kapper. Zo raakt u niet overstelpt door de gedachte aan de hoeveelheid tijd die nodig is om van een korter kapsel te gaan naar een kapsel dat beduidend langer is.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact