Onderhoud van een gegradeerde bob

Gegradeerde bob
Afbeelding: AI-illustratie
Vraag: Ik wil mijn haar laten knippen in een korte gegradeerde bob. Ik ben echter bang dat dit kapsel heel wat onderhoud zal vergen. Ik weet wel dat het kapsel er prachtig zal uitzien wanneer ik net van de kapper kom, maar zal ik dit kapsel thuis zelf kunnen opnieuw creëren?
 
Het ziet er toch geen doe-het-zelf kapsel uit. Hoe vaak zal ik naar de kapper moeten om mijn bob te laten bijknippen zodat de vorm mooi blijft? Zou één keer per maand voldoende zijn?

 
Antwoord: U hebt gelijk wanneer u meent dat de gegradeerde bob (opgeknipte bob) veel onderhoud vraagt, omdat u die inderdaad niet zelf kunt bijknippen. Het goede nieuws is dat het kapsel aanpasbaar is en dat u de look kunt laten creëren zodat die een beetje minder onderhoud vergt. De kortere “gestapelde” secties kunt u iets langer laten knippen om het haar een gladdere finish te geven.
 
Bij de meeste garçonne snitten vormen de ogen de focus van het gezicht. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat deze kapsels de aandacht gecentreerd houden bij de zone rond slaapniveau en dat is nu net de plaats waar de ogen zich bevinden.
 
Kiest u voor een traditionele gradatie, dan zullen de kortste deeltjes vermoedelijk minder dan anderhalve cm lang zijn. Na een maand zullen ze méér dan verdubbeld zijn in lengte volgens de gemiddelden van haargroei. Dit betekent dat u uw kapsel om de drie weken zal moeten laten bijwerken indien u de scherpe, zuivere finish wilt in de nekzone.
 
Door echter een lichtjes langere neklengte te creëren (laat ons zeggen zo’n 2 cm) kunt u makkelijk een maand tot zes weken tussen twee kappersbezoekjes laten. En kiest u ervoor om uw haar te laten verven, dan valt dit telkens samen met het kleuren van uw haar.
 
Denk eraan dat kortere kapsels – die gewoonlijk dagelijks makkelijker te onderhouden zijn – wat méér kosten, omdat u vaker naar de kapper moet. Door het haargroeitempo veranderen korte kapsels namelijk sneller dan lange kapsels.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoe vaak moet ik mijn haar laten knippen?
 
Hoe besparen op haarverzorging en haaarsnitten
 
Gradatie achteraan om een bob minder slap te maken