Haargroei en seizoen

Lang beschadigd haar
Foto: Remark Anna/Shutterstock
Vraag: Ik moet mijn haar laten knippen doordat het ernstig beschadigd is. En ik vroeg me af of haar het éne seizoen sneller groeit dan het andere.
 
Nog 3 dagen en het is zomer. Als ik het nu laat knippen, gaat het dan sneller groeien? Bedankt voor je tijd.

 
Antwoord: Los van de goedgekeurde geneesmiddelen om haarverlies te doen stoppen, is er écht niets dat haargroei beïnvloedt en bevordert. Het tempo waaraan je haar groeit is genetisch bepaald.
 
Om te verhinderen dat je haar geremd wordt in zijn groei, kan je het zuiver houden en goed conditionen. Je eet best ook gezond en daarmee bedoel ik een harmonieuze voeding die rijk is aan proteïnen. Je zou eveneens moeten vermijden om te roken en drugs te nemen, want die zaken veroorzaken fysieke schade.
 
Er zijn véél producten op de markt die beweren dat ze haargroei bevorderen, maar verder dan wat anekdotisch bewijs is er niet. Er zijn tot op heden nergens gevestigde studies die hun beweringen staven.
 
Véél van deze producten zijn natuurlijke supplementen en zijn wel niet schadelijk voor de gezondheid, maar drastische haargroei moet je van hen ook niet verwachten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Seizoensgebonden haaruitval