Dun haar kort dragen

Vrouw met dun haar
Foto: Bigstock
Vraag: Is het waar dat dun haar kort moet gedragen worden?
 
Antwoord: Er bestaat geen harde en vaste regel voor iets, vooral niet wanneer het gaat over haar. Dun haar krijgt al zolang ik mij herinner kritiek, wat eigenlijk onnodig is, want dit type haar kan echt mooi zijn als u het juist hanteert.
 
Dun haar werkt gewoonlijk niet erg goed wanneer het erg lang is, want het heeft de neiging om erg makkelijk plat te vallen. Dus werken kortere haarlengtes gewoonlijk beter voor dunnere types haar, maar dit betekent niet noodzakelijk erg kort haar zoals een pixie enz…
 
Dun haar werkt gewoonlijk beter met kortere lengtes omdat het gewicht van het haar minder is. Er is ook meer kans om verschillende laagjes en textuur aan te brengen, wat eveneens het doorwegen van het haar vermindert. Hoe méér u het gewicht van het haar doet afnemen, hoe minder vatbaar het zal zijn om plat te vallen.
 
Betekent dit dat alle dames met dun haar hun haar kort zouden moeten dragen? Heel zeker niet. Hebt u dun haar dat krult of zelfs tamelijk golft, dan zult u goed staan met vrij lange kapsels, want de golving in het haar zal vermijden dat het plat gaat vallen.
 
Maar wanneer u fijn haar hebt dat niet erg dicht is, houdt u het misschien best bij kortere kapsels. A-lijn bobs zijn enkele van mijn favoriete kapsels voor dames met erg fijn en steil haar, want deze snitten zorgen voor de perfecte wash&go kapsels. Goed geknipte A-lijn bobs zijn vaak ook een bron van afgunst bij heel wat vrouwen omwille van de mooie vorm, de tijdloze schoonheid en het klassieke gevoel voor smaak.
 
Vrouwelijke korte kopjes met lange pony’s en piekerige zijkanten kunnen ook een goede keuze zijn als u fijn steil haar hebt. Deze haarsnitten zijn super makkelijk om te stylen, makkelijk en economisch om te onderhouden en erg in. Zorg voor enkele highlights voor een persoonlijke toets.
 
Tot slot hoeft u nooit het gevoel te hebben in een hoekje geduwd te worden en uw haar op een bepaalde manier te moeten laten knippen gewoon omwille van het feit dat u fijn of dun haar hebt. Vrouwen hebben de neiging om erg zelfbewust te zijn over hun fijne of dunne haar en dit wordt vaak een soort obsessie. Dit is totaal onnodig. Er is echt veel wat u kunt doen met dit type haar. Bespreek het gewoon eens met uw kapper en u zult werelden van mogelijkheden zien.
 
©Kapsels.net
 
Gerelateerde artikelen:
 
Tips voor dun en fijn haar
 
Het verschil tussen fijn en dun haar