Doorhangend kapsel

Vrouw met ongezond haar
 
Vraag: Een half jaar geleden moest ik mijn lange haar laten knippen tot op oorlengte en moest ik het donkerder verven, omdat de kapper het te veel gebleekt had. Nu is het teruggegroeid en opnieuw glanzend. De kroezende haarpunten zijn ook bijna allemaal verdwenen.
 
Maar ÚÚn probleem blijft: hoeveel tijd ik ook investeer in het f÷hnen in een leuke vorm (voorzichtig, met niet te warme lucht en een ronde borstel), na een uurtje is de elasticiteit verdwenen. Ik kan niets anders doen dan mijn haar in een paardenstaart dragen. Hebt u suggesties? Ik wil het echt niet opnieuw helemaal laten knippen.

 
Antwoord: Er zijn een aantal mogelijke factoren die uw kapsel ru´neren. Het kan een kwestie zijn van vocht en warmte die de golving van uw gef÷hnde kapsel losser maken. Zelfs een erg klein vochtniveau kan nadelig zijn, afhankelijk van uw haartextuur en de producten die u gebruikt. Het kan ook gewoon zijn dat uw haar, nu het langer is, tÚ zwaar is om het kapsel te houden zonder extra hulp.
 
Is uw haar uitgegroeid en terug in gezonde conditie, dan is het probleem misschien dat u niet het juiste stylingproduct voor uw haartype gebruikt. Misschien is een sterk steungevende gel iets voor u. Gebruik de gel op handdoekdroog haar vˇˇr het stylen en kam die door het haar voor gelijkmatige verdeling.
 
Bespuit het haar na het stylen met haarlak om het een sterke finish te geven en het bestendig te maken tegen vocht. Laat de haarlak wel volledig opdrogen vooraleer u het haar aanraakt, om zeker te zijn van een droge look.
 
Denkt u dat uw haar niet volledig hersteld is ľ en tenzij AL het haar dat voorheen beschadigd was door het te veel bleken, vervangen werd tijdens het groeiproces, is het dat misschien niet ľ dan zit u misschien gewoon met een situatie waarbij de lagere haardelen nog steeds beschadigd zijn.
 
Het opnieuw verven en regelmatig conditionen kunnen het haar er wel gezond doen uitzien, maar eigenlijk is het nog steeds beschadigd en zal het niet volledig herstellen tot al het beschadigde haar uitgegroeid is en de punten bijgeknipt zijn.
 
©Kapsels.net
Foto: MillaF/Shutterstock
 
Zie ook: Waarom regen je haar naar de vaantjes helpt