Bob voor een vierkant gezicht

De verschillende vormen van gezichten
 
Vraag: Ik vroeg me gewoon af of iemand met een rechthoekige gezichtsvorm een ander kapsel moet hebben dan iemand met een typisch langwerpig gezicht. Ik vraag dit enkel omdat ik net mijn haar heb laten knippen in een steile kinlange bob op één lengte met een volle pony en ik ben niet echt zeker of dit kapsel wel bij me past.
 
Ik weet dat carrés en volle pony’s aanbevolen worden voor langwerpige gezichten, maar ik vind dat dit kapsel me wat vierkant maakt. Misschien komt dit doordat mijn gezicht meer rechthoekig is? Graag wat advies i.v.m. dit onderwerp. Ik ben echt niet zeker of ik mijn haar nu in een korter kapsel moet laten knippen of het net helemaal moet laten groeien. Ik heb van nature een golving in mijn haar, wat maakt dat een steil bobkapsel nogal moeilijk te onderhouden is. Dank voor je hulp.

 
Antwoord: Je hebt het juist met je veronderstelling dat bobsnitten met een volle, steile pony de neiging hebben om een rechthoekig gezicht vierkant te maken. De “lijn” van de pony creëert een verhoogde vierkantachtige structuur, terwijl het kortere haar niets doet om het gezicht langer te maken.
 
Maar je kan je kapper vragen om de bob aan te passen aan je noden. Vraag om de bob in een A-lijn kapsel te knippen (dit betekent dat het haar stapsgewijs korter wordt richting achterkant van je hoofd), met laagjes en het haar bij je kruin tamelijk kort. Wanneer je je haar dan gaat stylen, zorg je ervoor dat je veel volume toevoegt in deze zone, zodat je automatisch hoogte creëert bij de kruin en het kapsel verlengt.
 
Vraag ook om je pony te laten uitdunnen met een uitdunschaar of scheermes. De zachtere lijn zal de krachtige lijn van de pony breken en het vierkante effect verzachten. Of je kan je pony laten uitgroeien en opteren voor een dynamische zijwaartse pony.
 
Je kan ook het haar dat je gezicht omkadert laten uitdunnen, om de lijnen verder te verzachten. Door rond je gezicht en in de pony te kiezen voor enkele subtiele highlights, zal je het kapsel verder aanpassen om het te doen passen bij je gezichtsvorm.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Haarkleur en gezichtsvorm
 
Bepaal de vorm van je gezicht