Zacht en zijdeachtig haar

Mooi zacht haar
Foto: Evgenyrychko/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haar zacht en zijdeachtig aanvoelt?
 
Antwoord: Ik kan je een geheimpje onthullen met betrekking tot het verkrijgen van zacht, zijdeachtig haar. Het bestaat uit drie woorden: conditioneer, conditioneer en conditioneer. OkÚ er is iets meer dan dat, maar het gebruik van een conditioneermiddel is DE sleutel.
 
Zoals gezegd, de dagelijkse dingen kunnen een negatieve invloed op ons haar hebben. Het gebruik van een f÷hn, krultang, stijltang, de blootstelling aan wind, zwembad en zeewater, overmatig veel zon en zelfs slapen, dit alles kan zorgen voor schade aan het haar. Het ene wat meer dan het andere.
 
Deze activiteiten zorgen voor het zwellen van de buitenste laag van het haar en voor een ruwe structuur. Zoiets als stro. In deze staat is het haar gevoelig om vocht te verliezen en zeker als het wordt blootgesteld aan de invloeden zoals hierboven beschreven.
 
Wanneer je merkt dat je haar onrecht is aangedaan door je dagelijkse manier van doen, dan is het eerste dat je moet doen een zeer effectief conditioneer middel gebruiken. Deze zijn in vele merken en variaties verkrijgbaar, maar zorg ervoor dat het een hoog vochtgehalte bevat en een goede prote´ne formule.
 
Breng het aan zoals het op de verpakking staat beschreven en blijf het zeker een week gebruiken. Het volgende wat je moet doen is een goede shampoo met conditioneer middel kopen. Je shampoo moet zacht zijn en zorgen voor een goede vochtregulering en het conditioneer middel moet ook vochtinbrengend zijn. Dit is voornamelijk heel belangrijk wanneer je je haar vaak wast.
 
Wanneer je je haar gaat f÷hnen, krullen of glad strijken, of wanneer je haar wordt blootgesteld aan de eerder beschreven elementen, dan is het ook raadzaam een conditioneer middel te gebruiken dat je niet uit hoeft te spoelen. Dit geeft een extra bescherming. Natuurlijk geldt deze procedure voor normaal haar.
 
Wanneer je haar hebt in een slecht conditie zullen de behandelingen vaker herhaald moeten worden. Terwijl andersom mensen met dun haar merken dat hun haar van een conditioneer middel juist een negatief effect heeft. Het lijkt levenloos en slap te worden. Vaak is het dan genoeg een normale zachte shampoo met een verzachtende behandeling na het wassen aan te brengen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe krijg ik glanzend kaarsrecht haar?