Kleur van wenkbrauwen

Wenkbrauwen verven
Foto: More Than Production/Shutterstock
Vraag: Ik heb donker haar en heb ook altijd al donkere wenkbrauwen gehad! Onlangs zijn mijn wenkbrauwen veranderd van kleur naar een veel lichter bruin. Waarom is dit en is er iets wat ik kan doen om dit effect om te keren?
 
Antwoord: Om eerlijk te zijn weet ik niet zeker waarom dit zich voordoet, behalve dan dat er een paar verschillende redenen zouden kunnen zijn.
 
Misschien worden je wenkbrauwen lichter door blootstelling aan zonlicht en verbleken ze door UV stralen of het kan ook gewoon zijn dat de genen in je lichaam aan het werk zijn en voorschrijven dat de kleur van je lichaamshaar lichter wordt naarmate je veroudert.
 
Ik ben bang dat de enige echte oplossing zal zijn om ofwel je haarkleur aan te passen aan de kleur van je wenkbrauwen ofwel om een kleuring te gebruiken om heel voorzichtig je wenkbrauwen te verven zodat ze bij je haarkleur passen.
 
Voor veel vrouwen die hiermee te kampen hebben is de optie om hun wenkbrauwen te verven een minder permanente vorm. Ze gebruiken gewoon een bruine mascara of bruin wenkbrauwpotlood om de haren van de wenkbrauwen wat bij te kleuren.
 
Ik ben zeker dat de cosmetische benadering wat oefening zal vragen, maar een kapper of schoonheidsspecialist in je plaatselijk kapsalon zou je wat bruikbare technieken kunnen tonen om de gewenste look te bekomen en je wenkbrauwen donkerder te maken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kan ik mijn wenkbrauwen kleuren?