Haar wassen na het verven

Geverfd haar wassen
 
Vraag: Mag ik mijn haar wassen van zodra ik mijn haarkleuring uitgewassen heb bij het verven?
 
Antwoord: Als je het hebt over een permanente kleuring, dan is het antwoord ja. In feite zijn de meeste haarkleurformules bedoeld om het haar te wassen na de kleurbehandeling.
 
Het wassen helpt om vlekken op de huid rond de haarlijn te verwijderen en ook om overdadige kleuring uit het haar weg te nemen om bevlekken van kledij en beddengoed te voorkomen.
 
In sommige gevallen is het wassen van het haar van zodra de kleuring uitgespoeld is een deel van de richtlijnen gegeven door de fabrikant. Permanente haarkleurformules injecteren kleur in de haarschacht en laten ook kleur achter op het haaroppervlak, maar het is de kleur in de haarschacht die het meest van belang is, dus het haar wassen om de tint op het oppervlak te verwijderen zal je een echtere kleur bezorgen.
 
Het antwoord is echter verschillend wanneer je spreekt over semi-permanente of tijdelijke kleuringen. Met een semi-permanente kleuring zal je het haar gewoonlijk wat méér tijd gunnen om de kleur volledig te absorberen vooraleer je het wast, aangezien de kleur slechts 8 à 12 wasbeurten goed blijft.
 
Als je natuurlijk vindt dat je semi-permanente kleuring té krachtig of té donker is, kan je de kleur verzachten door het haar te wassen. Bij een tijdelijke kleuring mag je het haar niet wassen na het verven omdat de kleur slechts blijft tot je volgende wasbeurt en zou uitgewassen worden als je het haar wast onmiddellijk nadat de kleuring aangebracht is.
 
©Kapsels.net
Foto: Anetlanda/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar