Haarverf die vlekken maakt op kussensloop

Slapen met geverfd haar
 
Vraag: Binnenkort laat ik mijn haar voor het eerst verven. Bestaat er enig risico dat de haarverf vlekken zal veroorzaken op mijn kussensloop tijdens mijn slaap?
 
Antwoord: Proficiat met je beslissing om wat kleur en plezier aan je kapsel toe te voegen!
 
Denk eraan dat haarverf eigenlijk bestaat uit artificiŽle pigmenten die je toevoegt aan je haar. Alles wat artificieel is houdt het risico in dat er kleine hoeveelheden afgezet worden op handdoeken, kledij en kussenslopen. Dit is vooral het geval wanneer je je haar zelf zult verven met een doosje uit de supermarkt, maar zelfs professionele haarverf zet zich vaak in kleine hoeveelheden af in de dagen na toepassing.
 
Donkere kleuren zoals rood, zwart en donkerbruin zijn gewoonlijk de schuldigen. Wanneer je wat vloeibare haarlak op de haarverf spuit onmiddellijk nadat die in contact kwam met een kledingstuk/materiaal, dan zal je de verf vermoedelijk kunnen uitwassen zonder dat er een vlek blijft.
 
Haar met highlights laat zelden vlekken achter op kledij, behalve wanneer wat van het bleekmiddel (highlights) of toner op je kledij valt of niet correct werd uitgespoeld nadat het aangebracht werd.
 
Bleekmiddel of toner zal het materiaal bleken, dus krijg je witte, oranjeachtige of verschoten vlekken. Jammer genoeg kan je niets doen tegen dit soort vlekken. Probeer te vermijden om te gaan slapen met nat haar en dit gedurende een week na het verven. Dit is de periode waarbinnen een teveel aan verf gewoonlijk nog moet uitgewassen worden.
 
Je kan er ook voor kiezen om een shampoo en conditioner te gebruiken speciaal bestemd om de schubbenlaag (cuticula) van het haar te sluiten en dus zo de levensduur van je kleur/verf te verlengen. Denk eraan dat artificiŽle kleur na verloop van tijd uitgewassen wordt. Daarom is het best om verzorgingsproducten te kopen die speciaal gemaakt zijn voor geverfd haar.
 
Ik adviseer mijn klanten gewoonlijk om een oude handdoek en kussensloop te gebruiken de week nadat hun haar geverfd werd om het risico op beschadiging van dure kledingstukken te minimaliseren.
 
©Kapsels.net     Foto: Bigstockphoto
 
Zie ook:
 
Hoe haarkleuring van je handen verwijderen
 
Vlekken van haarkleuring verwijderen van de huid