Houdbaarheid van haarlak

Het gebruiken van haarlak
 
Vraag: Ik gebruik al verschillende jaren geen haarlak meer en nu ben ik van plan om die opnieuw te gebruiken.
 
De haarlak die ik heb, is ongeveer twee jaar oud. Kan ik die gebruiken volgens u? Wordt haarlak na verloop van tijd slecht en wat is de vervaldatum van haarlak?

 
Antwoord: Haarlak bederft niet in de zin van ranzig of schadelijk worden. Haarlak kan wel op andere manieren “slecht” worden. De geur kan bijvoorbeeld na verloop van tijd veranderen. Heeft uw haarlak gewoonlijk een aangename geur en begint die nu slecht of gewoonweg muf te ruiken, vervang die dan best.
 
Nog een teken van ouderdom is haarlak die niet meer zo doeltreffend werkt. Wanneer de steun niet meer is zoals in het begin, dan kan dit een teken zijn dat de polymeren niet meer efficiënt werken. Het is dan tijd om het product te vervangen.
 
Het meest voorkomende probleem met oude haarlak tot slot is dat het residu van polymeer hard wordt in de spuit en verstopt, zodat u geen product meer kunt spuiten. Bij pompjes zonder aerosol kunt u vaak gewoon de pomp vervangen, maar bij een spuitbus betekent dit gewoonlijk dat u de hele bus moet weggooien.
 
Probeer in geen geval te prutsen aan de spuitbus. De inhoud van een spuitbus (zelfs van ene die bijna leeg is) zit onder extreme druk en u zou ernstig kunnen gewond geraken.
 
©Kapsels.net    Foto: Depositphotos
 
Zie ook: Moet haarlak vóór of na het stylen op het haar?