Het vervagen van een rode haarkleur

Lange bob met een rode haarkleur
Foto: Neonshot/Shutterstock
Vraag: Hallo! Vandaag ben ik van bruin naar rood haar gegaan. Hoelang zal dit rood houden? Hoe voorkom ik dat het te snel vervaagt? Zal dit rood afgaan op mijn hoofdkussen vannacht of niet? Bedankt alvast.
 
Antwoord: Een goedblijvende rode kleur is soms moeilijk te verkrijgen. Rode haarkleuring vervaagt gewoonlijk het snelst en is vatbaarder om koperkleurig te worden. Permanente kleuring is echter gewoonlijk permanent, maar wordt wel wat doffer door het frequent wassen.
 
De beste manier om rood gekleurd haar te verzorgen is de richtlijnen van je kapper volgen. Als je thuis zelf je haar verfde, dan vind je gewoonlijk wel conditioners voor “na het kleuren” die zullen helpen om de cuticula (schubbenlaag) glad te maken en de haarkleur in te sluiten, waardoor het langer duurt eer het haar dof wordt.
 
Bovendien hebben veel producenten ook gekleurde shampoos voor gekleurd haar die de kleur van je haar zullen doen heropleven. Kies gewoon een formule die past bij jouw haar (rood) en je kan zelf je steentje bijdragen om je kleur langer te behouden.
 
Wat het afgaan van haarkleuring aan beddengoed enz… betreft: dit kan gebeuren en is zeker niet ongewoon. De meeste rode haarkleuringen zijn hoog verzadigd en veel vrouwen ondervinden dat het rood wat afgaat op weefsels die in contact komen met het haar. Het hangt allemaal af van de gebruikte kleur, de porositeit van het haar en of de cuticula al dan niet gesloten was.
 
Je kan dit probleem gewoonlijk voorkomen door een slaapmuts te dragen. En als je toch kleurvlekken op je hoofdkussen hebt, kan je die normaal gezien verwijderen met bleekmiddel tijdens het wassen (als het witgoed betreft) of door een vlekverwijderaar toe te passen.
 
Voor rode vlekken op de huid kan je terecht in je schoonheidszaak: daar hebben ze producten die makkelijk vlekken op de huid verwijderen, zonder de kleur van je haar aan te tasten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar