Je haarkleur langer mooi houden

Vrouw met een nieuwe haarkleur
Foto: Shutterstock
Hoe onderhoud ik best mijn haarkleuring of balayage?
 
Je bezoek aan de kapper is perfect geslaagd, je kleuring of balayage is precies zoals je het wenst … Nu is je enige doel deze mooie kleur en glans zolang mogelijk behouden vooraleer terug te moeten gaan naar de kapper. Hoe verzorg je je haar nu met behoud van al die kleurnuances? Hieronder tips van de kapper…
 
Wassen en verzorgen van geverfde haren
 
Om je mooie kleur en glans te laten voortduren, is het belangrijk om de wasbeurten uit te stellen en wel om twee redenen. De eerste reden heeft direct te maken met je haar: wanneer je kiest voor een kleuring of balayage, dan wordt je haar aangetast en broos. Het is dus te verkiezen om de dagelijkse wasbeurt uit te stellen, want daar is het haar veel te broos voor.
 
Op die manier zal je haar ook minder geföhnd en op andere manieren gestyled moeten worden. Al die behandelingen op nat haar vergen veel warmte en dat is nefast voor je haar. De tweede reden betreft de kleur en zijn schakeringen: hoe méér je je haar wast, hoe sneller de kleur zal vervagen. Je nuances zullen ook doffer zijn.
 
Om je kleuring of balayage te onderhouden, moet je verschillende stappen volgen.
 
De geverfde haren hydrateren: Geverfd haar is gevoelig en broos. Het moet dus grondig gehydrateerd worden om te vermijden dat het uitdroogt en ruw wordt. Om je haar op een correcte manier te hydrateren, gebruik je best een shampoo en een conditioner voor geverfd haar. Die producten zorgen voor hydratatie in plaats van verdere uitdroging.
 
Kleur en nuances onderhouden: Om je kleur zolang mogelijk te bewaren, is het essentieel om shampoo met pigment te gebruiken. Zo gaat de kleur met al zijn nuances niet vervagen.
 
Kies daarna een verzorging met pigment om je kleur een boost te geven en ondertussen ook je haren te voeden zonder agressief te zijn. Tot 6 weken lang zullen je haren hun kleur behouden en glanzen zoals de eerste dag.
 
Het stylen … welke producten gebruik ik voor mijn geverfde haren?
 
Vooraleer je je haar dagelijks gaat stylen, raden we aan om een crème of dagverzorging te gebruiken speciaal voor geverfd haar. De bedoeling is je haarvezel voldoende te voeden en je haren te beschermen tegen uv-stralen zodat je kleur niet vervaagt. Om dit snel en eenvoudig te houden en ervoor te zorgen dat het een reflex wordt, kies je best een product met multi-actie. Zo hoef je slechts één enkel product te gebruiken.
 
Om je kapsel te fixeren, gebruik je best lak en andere fixeermiddelen die het licht aantrekken en die de geverfde haren beschermen om je nuances en kleur te doen uitkomen.
 
Wat je ook gebruikt, kijk steeds of het producten zijn die bedoeld zijn voor gekleurde haren en die ook beschermen tegen uv-stralen en warmte. Zo blijven de glans van je kleur en de hydratatie van je haren behouden.
 
Je zal het al wel begrepen hebben: geverfde haren of een balayage hebben, dat vergt dagelijks onderhoud en specifieke verzorging om je haren, de kleur en de glans zolang mogelijk te behouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kunnen highlights vervagen door je haar te wassen?