Straightenen en vettig haar

Meisje met mooi steil haar
 
Vraag: Mijn haar wordt steeds vettig wanneer ik het straighten. Hoe komt dit? Ik heb dit probleem niet wanneer ik het niet straighten. Hoe kan straightenen mijn haar zo vettig maken?
 
Antwoord: Er zijn twee mogelijke oorzaken voor deze situatie.
 
Eerst en vooral Ė afhankelijk van de gebruikte producten Ė kan het dat u residu ziet als resultaat van oliŽn en verzachtende middelen bedoeld om uw haar te helpen beschermen tegen beschadiging door styling. Of u zou kunnen te maken hebben met een reactie waarbij het product uw schedelhuid irriteert en de productie van bijkomende oliŽn door de schedelhuid aanmoedigt.
 
Ten tweede zorgt u er door het straightenen en wegnemen van de golving die het haar meer lift weg van de hoofdhuid geeft, voor dat het haar platter tegen het hoofd ligt, waardoor het contact met de huid groter is, er minder luchtcirculatie is en er meer warmte van de hoofdhuid in het lichaam blijft.
 
Dit betekent niet enkel dat het haar makkelijker in staat is om vetten van de hoofdhuid te absorberen, maar ook dat de hoofdhuid MEER vet en zweet zal produceren, te wijten aan de isolatie veroorzaakt door het gebrek aan luchtcirculatie.
 
Probeer een lichter stylingproduct te gebruiken (of gebruik minder product) en neem zeker een shampoo voor vettig haar, maar focus uw aandacht op het masseren van de hoofdhuid. U kunt ook azijn en koud water gebruiken (in verhouding 1-4) om vet van de hoofdhuid te helpen verwijderen na het wassen. Uw haar gaat daardoor bovendien meer glanzen.
 
©Kapsels.net    Foto: Marcel Jancovic/Shutterstock
 
Lees ook:
 
Oorzaken en oplossingen voor vettig haar
 
Mijn haar is vettig sinds ik medicatie neem. Is er een verband?
 
Hebben mensen met lang haar sneller de neiging om vet haar te hebben?