Vettig haar wanneer het langer is

Halflang haar dat vettig wordt
 
Vraag: Hebben mensen met lang haar sneller de neiging om vet haar te hebben?
 
Ik heb fijn haar en probeer het te laten uitgroeien. Het is nu bijna op schouderlengte. Jammer genoeg lijkt het sneller vettig te worden dan toen het korter was.

 
Antwoord: Niet echt. Het vetniveau is gewoonlijk een kwestie van activiteit van de hoofdhuid. Misschien ervaart u wel dat het gewicht van het haar dat langer is de delen bij de hoofdhuid dicht bij de huid trekt en dat het haar daardoor méér talgvet opneemt dan wanneer het korter was en beter in staat was om verder van de hoofdhuid te vallen.
 
U kunt ofwel uw shampooroutine veranderen ofwel droogshampoo kopen om tussen de gewone wasbeurten te gebruiken. Gebruik verder een borstel met natuurlijke haren op droog haar. Dit type borstel zal helpen om het vet van de hoofdhuid langs de haarschacht te verdelen.
 
Het is ook mogelijk dat wat u neemt voor “vet” gewoon een rest van transpiratie is (vermoedelijk) veroorzaakt door het langere haar dat “warmer” is en uw hoofdhuid méér doet transpireren. Denkt u dat dit de oorzaak zou kunnen zijn, dan kunt u het haar laten drogen, de borstel met natuurlijke haren gebruiken om de vetten te herverdelen en het haar lichtjes bespuiten met geparfumeerde bodyspray om elk zweetgeurtje te doen verdwijnen.
 
©Kapsels.net
Foto: Wayhome Studio/Shutterstock
 
Zie ook: Oorzaken van en oplossingen voor vettig haar